Rize'de Akif Pirim Güreş Turnuvası sona erdi

Rize'de Akif Pirim Güreş Turnuvası sona erdi

YÖREDEN HABER 25.08.2019 14:35:24 164 0
Rize

Ali Akyıldız (Kaçkar53.com)

PAZAR-Rize’nin Pazar ilçesinde 23-26 tarihleri arasında başlayan 9.Uluslararası M. Akif Pirim Grekoromen Güreş Turnuvası sona erdi.

Türkiye Güreş Federasyonu, Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Rize Güreş İl Temsilciliği koordinesinde gerçekleştirilen, Mehmet Akif Pirim Grekoromen Güreş Turnuvası, Rize-Pazar Mehmet Akif Pirim Spor Salonu'nda yapıldı.

Kapanışta dereceye girenler için düzenlenen Madalya ve Kupa merasimine, Olimpiyat Şampiyonu Mehmet Akif Pirim, Gençlik Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, İlçe Müdürü Halil Kaya, Pazar Belediye Meclisi üyesi İlhami Günaydın, Bakan Danışmanı Hamza Kahramantürk ve sporcular ile sporseverler katıldı.

Turnuvaya, Türkiye, Gürcistan, Azerbaycan ve Ermenistan katıldı.

Yarışmalar sonucunda;

45 kiloda Gürcistan’dan Tamazi Glonti,48 Kiloda Türkiye’den Kadri Buğra,51 Kiloda Türkiye’den M.Emin Çakır,55 kiloda Türkiye’den Bekir Ateş,60 Kiloda Türkiye’den Nihat Kara,65 Kiloda Türkiye’den Galip Top,71 Kiloda Türkiye’den Yüksel Sarıçiçek,80 Kiloda Gürcistan’dan Saba Mamaladze,92 kiloda Türkiye’den B.Bilal Atayurt,110 kiloda Türkiye’den Hüseyin Avni Çil birinci oldular.

Takım halinde ise 235 puanla Türkiye birinci, 90 puanla Gürcistan ikinci, 46 puanla Azerbaycan üçüncü ve 37 puanla Ermenistan dördüncü oldu.

Müsabakaların ardından düzenlenen törenle dereceye girenlere madalya ve ödülleri verildi.

MEHMET AKİF PİRİM

17 Eylül 1968 yılında Rize’nin Pazar ilçesi Ortayol (Meleskur) köyünde dünyaya gelen Mehmet Akif Pirim, güreşe 1986 yılında Rize Çaykur Kulübünde başladı. Sırasıyla, Halkbankası, Toprak Mahsülleri Ofisi, TEDAŞ Spor Kulüplerinde güreşe devam etti. Pirim'in antrenörlüklerini; Bayramali Karaali, Osman Destebaşı, Genady Sapunov ve Bilal Tabur gibi Türk ve dünya güreşinin önemli isimleri yaptı.1991 Atina, 1993 Fransa ve 1997 yılında İtalya'da yapılan Akdeniz Oyunlarında 3 defa Akdeniz Oyunları Şampiyonu, 1991 yılında Bulgaristan da yapılan Büyükler Dünya Şampiyonasında Dünya 2.'liği, 1992 Barcelona Olimpiyat Oyunlarında Olimpiyat Şampiyonu ve 1996 Atlanta Olimpiyat Oyunlarında Olimpiyat 3.’lüğü bulunmaktadır.Mehmet Akif Pirim'in 1992 yılında Barcelona’da kazandığı olimpiyat altın madalyasının Türk Güreş tarihi açısından ayrı bir önemi bulunuyor.Greko-Romen Stilde 1964 Tokyo Olimpiyat Oyunlarında Kazım Ayvaz ve İsmail Ogan'ın almış oldukları Olimpiyat altın madalyalarından tam 28 yıl sonra Pirim, Türkiye'ye Greko-Romen stilde şampiyonluk getirirken, bu başarısı, 1996 yılında Hamza Yerlikaya ve Mahmut Demir'in alacakları Olimpiyat Şampiyonluklarının da adeta habercisi oldu.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı