Rize'de 104.yıl etkinlikleri

RİZE’DE 18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ VE ÇANAKKALE DENİZ ZAFERLERİ’NİN 104 YILDÖNÜMÜ ETKİNLİKLERİ

YÖREDEN HABER 18.03.2019 15:47:31 12 0
Rize

Rize'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104. Yıl Dönümü dolayısıyla törenler düzenlendi.
Rize Sahil Camisi'nde kılınan sabah namazının ardından Kur'an-ı Kerim okunarak şehitler için dua edildi. Namaz sonrası Rize Valisi Kemal Çeber, Belediye Başkanı Reşat Kasap, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Dedebağı ve protokolün diğer yetkilileri tarafından vatandaşlara Çanakkale cephesinde asker karavanası olan kırık buğday çorbası ve ekmek dağıttı.
Daha sonra Vali Çeber, Belediye Başkanı Kasap ve beraberindekiler, İslampaşa Mahallesi Kurşunlu Camisi önündeki şehit mezarlarını ziyaret etti. İl Müftü Yardımcısı Naci Çakmakçı tarafından Kur'an-ı Kerim okundu, İl Garnizon Komutanlığı tarafından saygı atışı yapılarak şehit mezarlarına çiçek bırakıldı.
Anma programı Rize Valiliği tören alanında Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam edildi. Program İsmail Kahraman Kültür Merkezinde düzenlenen törenlerle ve Öğle Namazının ardından Şeyh Camiinde okutulan mevlidi şerif ile devam edildi.valilik


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı