Rize-Artvin Turizm cenneti

Doğu Karadeniz’in en güzide ilçesi olan Çamlhemşin şu sıralar açan rengarenk çiçeklerle adeta çiçek bahçesini andırıyor

YÖREDEN HABER 21.07.2014 07:42:02 44 0
Rize-Artvin Turizm cenneti
FOTO;ENGİN TAVLI

Doğal güzellikler ile yerli ve yabancı turistlerin gözdesi konumunda bulunan Doğu Karadeniz, ziyaretçilerine dört mevsimi aynı anda sunuyor.

Mavi ile yeşilin iç içe olduğu Karadeniz sahil şeridinde; mevsim şartları ve sahil yolu başta olmak üzere birçok etken bölgeyi denizden yeterince istifade edilemez hale getirdi. Sinop dışında denize bağımlı olmayan bu illerde kültür, doğa ve yayla turizmi hakimiyeti ön plana çıktı. Bölgenin tarihsel süreç içerisinde önemli bir potansiyeli olan kültür turizminin yanı sıra '4 mevsim 12 ay turizm' düşüncesi ile turizme yeni aktiviteler kazandırma çalışmaları noktasında önemli mesafe katedildi.

Yörede turizm açısından çok hareketli olan dağ ve yaylalar, ilkbahar,yaz,sonbahar ve kış, yurt dışı ve yurt dışından ziyaretçilerin akınına uğruyor.

Sahil boyunca uzanan, büyük bölümü Rize ve Artvin sınırlarında yer alan, en yüksek zirvesini 3937 rakım ile Kaçkar Kavrun Dağının oluşturduğu Kaçkar Dağları,3200 rakımlı Verçenik Dağı ile eteklerinde yer alan yaylalar, ziyaretçilerin en fazla rağbet ettiği yerler arasında bulunuyor.

Eşsiz flora ve faunasıyla da dünyanın dört bir yanından doğa sevenlerin akın ettiği yörede daha çok yaz aylarında yapılan dağcılık, kaya tırmanışı ve rafting, sonbaharda yerini trackinge bırakıyor. Yörede kışın ise heliski başta olmak üzere çeşitli kayak sporları yapılabiliyor.

Bu sporlarının büyük bölümü, yöredeki doğa sporları kulüplerince organize ediliyor ve deneyimli rehberler eşliğinde gerçekleştiriliyor. Kulüpler, belli dönemlerde düzenledikleri sportif etkinliklerle isteklilere doğayla baş başa vakit geçirme imkanı sunuyor.


























Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı