Rize Afet Müdahale Planı İstişare Toplantısı Yapıldı

Rize Afet Müdahale Planı İstişare Toplantısı Yapıldı

YÖREDEN HABER 25.07.2019 07:46:32 23 0
Rize Afet Müdahale Planı İstişare Toplantısı Yapıldı

İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu ve Rize Afet Müdahale Planı İstişare Toplantısı Rize Valisi Kemal Çeber’in başkanlığında gerçekleştirildi.

Rize Valiliği Ayder Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıda; afet ve acil durumlarda müdahale çalışmalarında görev alacak hizmet grupları ve koordinasyon birimlerine ait roller ve müdahale planları üzerinde görüş alış verişinde bulunuldu.

Rize Valisi Kemal Çeber, toplantının açılışında yaptığı konuşmada; son bir iki ay içerisinde önce Trabzon ve akabinde Düzce’de bütün Türkiye’yi derinden üzen afetlerin yaşandığını, Rize’nin de bu hassasiyeti taşıyan yoğun iller arasında yer aldığını belirtti.

Afette alınabilecek önemli tedbirin afet olmadan uygulamaya konulan programların olduğunun altını çizen Vali Çeber, “Afet Müdahale Planı kapsamında, yerel düzel hizmet grupları arasında yer alan kamu kurum ve kuruluşlarının idarecilerinin zaman zaman hafızalarını tazelemek ve bildikleri konuları bir kez daha hatırlatmak amacıyla bu istişare toplantısını düzenledik” şeklinde konuştu.

Afet konusunda kritik mevsimlerin yaşandığını vurgu yapan Vali Çeber, “Hazırlanan afet müdahale planlarına ilgili bütün bakanlıklar hassasiyet göstermektedir. Hatta bizzat bakanlarımız nezdinde takip edilmektedir. Bu kadar hassas bir şekilde takip edilen konu hakkında bizde bu toplantı ile Rize genelinde varsa bir eksikliğimiz onu tespit edip bu eksikliğin giderilmesi için ilgili kurumların bir koordinasyon içerisinde çalışmalarının sağlanmasını hedeflemekteyiz” dedi ve toplantına görüşülecek konuların pratiğe dökülebilmesi için gelecek günlerde bir tatbikat yapılacağını da sözlerine ekledi.

Vali Kemal Çeber’in açılış konuşmasının ardından İl Afet ve Acil Durum Müdürü Şakir Kurk, Rize Afet Müdahale Planı kapsamındaki hizmet gruplarının görevleri hakkında bir bilgilendirme sunumu yaptı.

2019 Yılı 1. Dönem İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu ve Rize Afet Müdahale Planı İstişare Toplantısına, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Yarbay Ümit Semerci, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ümit Hüseyin Sarı ve Koordinasyon Kurulu’nun diğer üyeleri katıldı.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı