RİZE ADALET SARAYI İŞYURDU MAĞAZASINA YOĞUN İLGİ

RİZE ADALET SARAYI İŞYURDU MAĞAZASINA YOĞUN İLGİ

YÖREDEN HABER 5.03.2019 08:35:56 24 0
RİZE ADALET SARAYI İŞYURDU MAĞAZASINA YOĞUN İLGİ

RİZE-Geçen yılın Şubat ayı sonunda, Rize Adalet Sarayının giriş katında hizmete açılan, Adalet Sarayı Rize İş Yurdu Satış Mağazasında satışa sunulan çeşitli ürünler, kalite ve uygun fiyatlarıyla Rizeliler tarafından yoğun ilgi görüyor.

Mağazada, 28 farklı ceza infaz kurumunda yöresine özgü üretilen onlarca ürün piyasaya fiyatının altında satışa sunulmaktadır. Rize Adliyesinde zemin katta hizmete giren 39m büyüklüğündeki satış mağazası, hem adalet çalışanlarına hem de vatandaşlara yönelik alışveriş imkanı sunmaktadır. Rize, Akhisar,Bafra,İskilip,Türkoğlu,Gölpazarı,Oltu,Bozkurt,Kartal,Uşak,Kütahya,Bursa,Kırkhan,Sinop,Kırşehir,Menemen,Mardin,Midyat,Alanya,Trabzon,Gaziantep,Nevşehir, Konya ve Edirne ceza hükümlülerin yöreye özgü ürettiği ürünlerin Türkiye’nin dört bir yanından getirilerek Rizeli vatandaşlarımızın beğenisini sunuluyor.

Hükümlülerin el emeği göz nuru işledikleri 200 yakın kalem ürünün bulunduğu satış mağazasında deri mont ve çanta, gömlek, temizlik malzemeleri, çini, baharat, hediyelik eşya, takı, el yapımı ahşap oyma ve bakır kaplama eşyalar piyasa fiyatının altında satılmaktadır. Çayın başkenti olan Rize’de, mahkumlar tarafından paketlenen, “Sayılı Gün” isimli çay paket çeşitlerinin bulunduğu mağazada önemli oranda hediyelik çay satışı yapılmaktadır. Satılan çay ve diğer ürün çeşitlerini bir hayli beğenen, Rizeli bay ve bayan tüketiciler, bu güzel hizmetten dolayı, Rize Cumhuriyet Başsavcısı Önder Kemal Sekücü’ye tebrik ve teşekkürlerini iletiyorlar.

Rize Cumhuriyet Başsavcısı Önder Kemal SEKÜCÜ: “Bir yıllık satış mağazamızdaki mevcut ürünler, Türkiye’nin dört bir yanındaki ceza infaz kurumlarında bulunan hükümlülerimizim ürettiği ürünlerdir. Vatandaşlarımız, birçok ilin yöresine özgü ürünleri de bu mağazada bulabilmekte, oldukça kaliteli ürünleri uygun fiyatla satın almaktadır. ”şeklinde açıkladı. Kalkandere Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda bulunan hükümlü ve tutukluların maaşla çalıştığı tesiste, özel karışımlı, “Sayılı gün” adı verilen çay imal edilmektedir. Yıllık bin tona yakın çay paketlenen tesiste yaklaşık 1,5 milyon lira gelir elde ediliyor. Kalkandere Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda, 290 hükümlü için meslek ve sanat atölyeleri oluşturuldu. Bu kapsamda, 500 bin liraya mal edilen çay paketleme tesisi kurulmuş oldu. Piyasadan satın alınan kuru çayları, oldukça hijyen, iş güvenliği ve atölye oryantasyon eğitimlerini tamamlayan 80 hükümlü tarafından paketleniyor. Paketlenen çaylarla, Türkiye’deki cezaevlerinin çay ihtiyacı karşılanıyor.

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı