Rize 1. Ekonomi Zirvesi Başladı.

Vali Ersin Yazıcı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde bu yıl ilki düzenlenen Ekonomi Zirvesine katıldı.

YÖREDEN HABER 20.04.2016 15:15:40 26 0
Rize 1. Ekonomi Zirvesi Başladı.
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in de ikinci gününe katılması beklenen Rize Ekonomi Zirvesine akademisyenler ve iş adamları konuşmacı olarak katılıyorlar.

Zirvenin ilk oturumlarında gerçekleşen açılış konuşmalarında söz alan, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Türkiye'nin ekonomik anlamda dünyada söz sahibi olan bir ülke olabilmesi için tüketen değil üreten ülke olması gerektiğini söyledi.

RİZE'NİN YATIRIM KRİTERLERİ HER GEÇEN GÜN YÜKSELMEKTE
Çok sayıda konuğun katıldığı programın açılışında konuşan Vali Ersin Yazıcı da devam eden yatırımların tamamlanması ile Rize'nin ekonomik çevresinin değişeceğini söyledi. Rize'nin yatırım kriterlerinin her geçen gün yükselmekte olduğunu ifade eden Vali Yazıcı, 'Rize geneline baktığımızda şu anda yürütülmekte olan çok önemli Projeler var.

Rize ili yatırım ortamı açısından lojistikten, tarımsal üretime, sağlık sektörüne ve turizm sektörüne kadar birçok önemli fırsat sunmaktadır. Rize'de uzun yıllardır yaşamımız çaya bağlı olarak devam ediyor.

En büyük gelir kaynağımız ve yaşamımızı devam ettirebilmek için bağlı olduğumuz kaynak çaydır. Bunun yanında dünyanın en büyük tünellerinden bir tanesi olan Ovit Tüneli'nin bitmesi ile lojistik üssün de hayata geçirilmesi ile inşallah birkaç yıl içerisinde Rize-Artvin Havalimanı'nda uçuşların başlaması ile OSB'nin aktif hale gelmesi ile Rize'nin ekonomik anlamdaki çehresi değişmiş olacak.

Bununla birlikte her zaman gurur ile ifade ettiğimiz ve Arap turistlerin ifadesi ile 'Adeta Yalancı Cennet' olan bölgemizin geleceği turizmdedir. Bu zirve vesilesiyle Sayın Rektörümüze ve çalışma ekibine de huzurlarınızda şükranlarımı sunmak istiyorum. Ekonomi zirvesinin Rize'ye hayırlı olmasını diliyorum
'diye konuştu.
Haber: Metehan Gedik 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı