Rıdvan Şükür, Caretta Caretta’lar için Koşacak.

Dağcı ve Doğa korumacı Rıdvan Şükür’ün sevimli deniz kaplumbağaları için Dalyan Caretta Run’da 21 km’lik mesafeyi koşacak.

YÖREDEN HABER 14.07.2016 20:22:22 29 0
Rıdvan Şükür, Caretta Caretta’lar için Koşacak.
Doğanın içindeki milyonlarca renkten biri olarak Günümüzde nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan deniz kaplumbağaları Caretta Caretta’ların dünyada yaşayabildiği son noktalardan biri İztuzu kumsalı olduğunu söyleyen Şükür, düzenlenen etkinliğin bir amacının da bu sevimli deniz canlılarına dikkat çekmek olduğunu belirtti.

Muğla Ortaca belediyesi desteği ile gerçekleştirilecek koşuya davet edilen Şükür, Mavi ve yeşilin uyum içerisinde olduğu en güzel yurt köşelerinden Dalyan’ın her mevsim güzel olduğunu Caretta carettaların doğal üreme alanı İztuzu plajının koruma altına alınmasının sevindirici olduğunu belirtti. Ekim ayında düzenlenen etkinlik, Dalyan merkezinden başlayacak, yarı maraton parkuru içerisinde Dünya’ca ünlü cennet köşelerden iztuzu plajı var. Bu sevimli deniz kaplumbağaları, her yıl yumurtalarını bırakmak için Dalyan'daki İztuzu plajına geliyorlar. Yumurtadan çıkıp, denize ulaşana kadar pek çok tehlike ile karşılaşan kaplumbağaların çok azı sağ kalabilmekteler.

 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI