REKTÖR KARAMAN’I ZİYARET ETTİLER

Pazar Belediye Başkanı, Pazar Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı, AK Parti ilçe Başkanı ile Pazar İlçesi Eğitim Üniversite Birimleri Araştırma ve Geliştirme Derneği yöneticileri Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. D

YÖREDEN HABER 8.10.2014 17:11:50 138 0
REKTÖR KARAMAN’I ZİYARET ETTİLER
Rektörlük makamındaki ziyarete Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa, Pazar Ziraat ve Doğa Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Seyis, AK Parti Pazar İlçe Başkanı Sabri Aydoğdu, Pazar İlçesi Eğitim Üniversite Birimleri Araştırma ve Geliştirme Derneği Başkanı Sadık Hür ve Başkan Yardımcısı Abdullah Uzun katıldı.

Pazar Belediye Başkanı Basa, Pazar Ziraat ve Doğa Bilimler Fakültesi ile Pazar Meslek Yüksekokulu’nun mevcut durumu ile yapılması gerekenler hakkında yapılan görüşmelerin olumlu bir şekilde geçtiğini belirtti.

Pazar AK Parti İlçe Başkanı Sabri Aydoğdu, yaptığı açıklamada, kuruluşundan bu yana maddi ve manevi desteğini hiçbir zaman eksik etmeyen üniversiteye teşekkür ettiğini ifade ederek, “Her geçen gün gelişmekte olan Fakültemiz ve Yüksekokulumuzun bugün geldiği yer küçümsenecek bir olay değildir. Pazar İlçesi daima ilkleri yaşamış ve bu yönüyle ön plana çıkmıştır. Şuanda okulumuzda eğitim ve öğretim gören kız öğrencilerimizin yurt sorunu olmamasına rağmen, erkek öğrencilerimizin yurt konusunda sıkıntısı vardır. Bunu çözmek için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Birkaç alternatif yerimiz var. Öncelikle Kaymakamlık binamızın meydana taşınmasından sonra boş kalacak olan Özel İdare’ye ait bu binanın yurt olarak yapılması çalışmamız devam ediyor. İlçe Kaymakamımız ile de istişare ediyoruz. İkinci yer olarak eski hastanemizin bulunduğu yer her ne kadar Milli Eğitim Bakanlığına devir edilmiş ise de bu yerin devir işlemi olmadığı takdirde okulumuza yurt için tahsis edebiliriz. Hatta okul için tahsis edilen arsa dışında kalan kısımda bile yurt yapılacak arsa yeri vardır. En kısa sürede yurt sorununu çözerek erkek öğrencilerimizin konaklama sorunlarını ortadan kaldıracağız. Pazar olarak daha önceki Rektörlerden talep ettiğimiz Eksperlik Okulu’nun Pazar’a taşınmasını arzu ediyoruz. Bu konuda desteklerinizi bekliyoruz” diye konuştu.



Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman ise konuşmasında, öncelikle Pazar diğer ilçeler gibi çok önem verdikleri ilçe olduğunu belirterek, “Her yönüyle takip ettiğimiz bu ilçemizde hem fakülte hem de yüksekokulumuz var. Akademik personel olarak sıkıntımız yoktur. Yüksekokulumuzun bölümleri tamamen doluyor. Şu an 150 öğrencimizi eğitim görüyor. Okul olarak fiziki yönden ilçeler içinde en donanımlı olanlardan biridir. Burada sıkıntımızı sizlerinde belirttiği gibi Erkek Öğrenci Yurt’unun bulunmamasıdır. Bunun çözümü için birlikte çalışmamız gerekiyor. Eksperlik Okulu’nun taşınmasından çok, yeni bölümler açarak mevcut okulumuzun daha farklı konuma gelmesi gerektiğini düşünüyorum. Rize’de olan bir bölümü, başka bir yere nakil etmek bazen olumsuzluklara sebebiyet veriyor. Zaten buradan mezun olacak öğrenciler bu yıldan itibaren yatay geçiş yaparak Pazar Ziraat ve Doğa Bilimler Fakültesi’ne geçme olanağı da vardır. Sizlerin yurt için önerdiği yerleri Pazar’a gelerek bizzat hep beraber bir daha tespit yapacağız. Ben Pazar’da öğrenci sayısının mutlaka artması için ne gerekiyorsa onları yapmaya hazırım. Hatta arıcılık bölümünün mutlaka açılması gerektiğini düşünüyorum. Rize zaten arıcılık konusunda pilot il seçilmiştir. Pazar Ziraat ve Doğa Bilimler Fakültesinin alanı Rize’de hemen hemen hiçbir ilçede yoktur. Biz Pazar’da peyzaj öğrencilerimize uygulama yaptırmayı düşünüyoruz. Pazar’ın önü açıktır. Pazar halkı okuluna biraz daha fazla sahip çıkmalıdır. Alt yapısında var olan sıkıntıların bir an önce Sayın Belediye Başkanımızın da bugüne kadar göstermiş olduğu ilgi ve alakanın daha da artarak devam etmesini temenni ediyorum” dedi.









Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı