Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ve ÇAYKUR Buluşması

Üniversite-Sanayi işbirliği kapsamında, ortak çalışma yapmak üzere Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi öğretim üyeleri ile Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nden ilgililer bir araya geldi.

YÖREDEN HABER 6.05.2016 18:40:50 15 0
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ve ÇAYKUR Buluşması
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nin akademisyenleri ve ÇAYKUR yetkililerinin katıldığı çalışma toplantısı (workshop) üniversitenin ev sahipliğinde gerçekleşti.

Üniversite-sanayi işbirliğinin etkin ve verimli bir şekilde sürdürülebilirliğini ve öğretim elemanlarının çalışmalarının proje ve ürüne dönüşerek ticarileşmesini sağlamak ve bir de sanayicilerin ar-ge ve rutin üretim aşamasında karşılaştığı sorunlara çözüm üretmek kapsamında yapılan çalışma toplantısı, TTO Uzmanı Gözde Tüysüz’ün sunumu ile başladı.

Sunumda Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisinin misyonu, verdiği hizmetler, RTEÜ Akademisyenlerinin proje, yayın gibi çalışmaları, RTEÜ araştırma alt yapısı ve toplantının hedeflerinden bahsedildi.

TTO uzmanından sonra söz alan ÇAYKUR Teknoloji Birimi Müdürü Şaziye Ilgaz, ÇAYKUR’un mevcut projeleri ve ARGE çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Toplantıda Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi akademisyenleri çay ile ilgili yaptıkları çalışmalardan ve ÇAYKUR ile gelecekte yapabilecekleri işbirliği projelerinden bahsettiler. ÇAYKUR yetkilileri de ÇAYKUR çalışanlarının üniversiteden beklentilerini ve ÇAYKUR’unda gelecekte ortak yürütebilecekleri projelerden bahsederek yapılacak işbirliğinin her iki kurumun da menfaatine olacağını belirttiler.

Toplantının sonunda, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Bilgin yaptığı konuşmada, “İlimizin iki önemli değeri olan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ve ÇAYKUR’un buluşması, Üniversite-Sanayi İşbirliği kapsamında atılan ilk adımlardan bir tanesidir ve bu adım diğer proje çıktılarına ek olarak katma değer yaratacak yeni projelere temel sağlaması açısından büyük önem taşımaktadır. Bundan sonraki dönemde işbirliği kapsamında ÇAYKUR ile ilişkilerimiz daha yoğun bir şekilde devam edecek ve çay konusunda yapılacak birçok projede ortak çalışma yürütülecektir. Yine ihtiyaç duyduğu her alanda akademiya olarak ÇAYKUR’un yayında olacağız” dedi ve toplantıya katılan tüm akademisyenlerimize ve ÇAYKUR yetkililerine katılımlarından dolayı teşekkür etti.
 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı