Prof. Dr. Reşat KASAP`a tebrikler devam ediyor

Özel Eğitim Öğrencilerinden Başkan Kasap`a Ziyaret

YÖREDEN HABER 7.05.2014 19:03:20 28 2
Prof. Dr. Reşat KASAP`a tebrikler devam ediyor
Dünya Engelliler haftası çerçevesinde kurum ve kuruluşları gezen Özel Eğitim Meslek Okulu ve beraberinde öğretmen ve öğrencilerden oluşan grup Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşiat KASAP`ı makamında ziyaret ettiler. Dünya Engelliler Haftası kapsamında gerçekleşen ziyaret sohbet havasında geçti.
Özel Eğitim Meslek Okulu`nun çalışmaları hakkında bilgiler veren Okul Müdürü Sabri ŞEN, Meslek Eğitim Merkezi binasında hizmet veren ve 13 öğretmen ,2 idari personel, 5 adet 9`uncu sınıf, 1 adet 10`uncu sınıf olmak üzere 40 öğrenciye eğitim verdiklerini söyledi.



Misafirlerini makamında karşılayan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat KASAP; 'Ülkemizde engelli vatandaşlarımız toplumumuzun bir parçasıdır. Onları asla dışlamamalıyız. Günümüzde siz değerli eğitimci Öğretmenlerimizin vermiş olduğu eğitimle artık engelli çocuklarımız engelleri aşmış, her biri normal bir vatandaşımızın yapmış olduğu işi yapabilecek konuma geliyorlar. Çocuklarımıza göstermiş olduğunuz ilgi ve alakadan dolayı sizlere teşekkür ediyorum' dedi.
 

Anahtar Kelimeler:
GÜNGÖR ÖKSÜZ
7.05.2014 21:40:44
Trafik içerisinde araçları ile seyreden engelli bireyler park yeri sorunu ile karşılaşmaktadır. Kent içerisinde engelli kullanımına ayrılmış park yerleri az sayıda bulunmaktadır. Kaldırımlar Kaldırım yükseklikleri standartların üzerindedir ve özelikle atatürk caddesinde kaldırımlarda rampa bulunmamakta, rampa bulunan kaldırımlarda ise eğim standartlarına uyulmamaktadır. Kaldırıma engelli bireylerin iniş ve çıkışları oldukça zordur. Kaldırım genişlikleri her zaman bir tekerlikli sandalyenin sığabileceği boyutlarda değildir. Bu sebeple tekerlekli sandalye kullanan engelli bireyler bazı kaldırımları kullanamamaktadır. Kaldırım üzerinde bulunan sokak lamba direklerinin yerleştirilmiş olması, kaldırım üzerinde engelli bireylerin erişimi güçleştirmektedir. Kaldı ki, kaldırım üzerlerinde bulunan otobüs durakları, büfeler, belediye hizmet alanları yalnızca engelli bireylerin değil, tüm kentlilerin ulaşımını engellemektedir.

GÜNGÖR ÖKSÜZ
7.05.2014 21:57:45
Kaldırımın başladığı ve bittiği yerlerde tekerlekli sandalyenin rahatlıkla inip çıkabileceği rampaların olması, kaldırımların üzerinde bulunan direkler, çöp kutuları, trafik panoları, çiçeklikler, zincirler, demir kazıklar, sarkan ağaç dallarının kaldırılması ve taşıtların park etmesinin önlenmesi, ticari işyerlerinin önlerine tezgah açılmasının kısıtlanması ve yaya geçitlerindeki trafik ışıklarının sesli hale getirilmesi gibi tedbirlerle, görme özürlü ve ortopedik özürlü vatandaşların şehir içinde erişebilirliği sağlanmalıdır.

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI