Plastik boya kutuları SAKSI OLDU

Rizeli emekli Mehmet Uzun(61), çevre açısından sakıncalı olan plastik boya kutularını saksıya dönüştürüp evinin kapısındaki merdivenlere yerleştirdi.

YÖREDEN HABER 21.06.2021 11:14:26 65 0
Plastik boya kutuları SAKSI OLDU

MÜCAHİD UZUN

PAZAR-Rizeli emekli Mehmet Uzun(61), çevre açısından sakıncalı olan plastik boya kutularını saksıya dönüştürüp evinin kapısındaki merdivenlere yerleştirdi.

Atıklardan oluşacak eserler 'Atıkları sanata kazandıralım, doğamızı koruyalım' parolasıyla işe Konya’da başladığını ve emekli olduktan sonra memleketi Rize’ye taşındığını ifade eden Mehmet Uzun, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.

Yaklaşık 35-40 sen önce baba ocağından ayrılıp gurbete çalışmaya gittim. Emekli olunca kardeşlerimle birlikte Rize'nin Pazar İlçesi Cumhuriyet mahallemizde yaptırdığımız evimize döndüm. Pandemi dolaysıyla gurbette evden dışarı çıkamadık. Memleketimizde ise bağ bahçe işleri yaparak zaman geçiriyorum. Bu arada evin yapımında boya işlerinde kullanılan kutuları dönüştürmeye karar verdim. Eşimle birlikte giriş kapımızda merdivenlere estetik kazandırmak için el sanatı ile farklı resimler çizerek atıkları SANAT eserine dönüştürdük. Çok da ilgi çekti. Bu ve buna benzer çalışmaları farklı alanlarda da yapmayı planlıyoruz”.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı