PETRAN Övgüyü hak ediyor.

Artık ilimizin batısında da bir marka olan Turizm merkezi var, PETRAN YAYLASI.

YÖREDEN HABER 8.02.2016 14:54:57 201 1
PETRAN Övgüyü hak ediyor.
Haber Analiz;
Emin Kanbur(Fotoprof başkanı)

Bu yıl 9.
düzenlenen PETRAN kış şenlikleriyle bir kez daha 'ben buradayım' diye haykıran PETRAN yaylası, doğal güzelliğiyle ve kültürel zenginlik varlıklarıyla her geçen gün artan ziyaretçilerinin beğenisini kazanıyor.

Rize İlimizin birçok Turizm aktivitelerine ev sahipliği yapabilecek zenginliğe sahip coğrafi konumu ve 500 yıllı aşmış tomruk ahşap evleriyle, bunu yanında 400 yıllık bir gelenek olan PETRAN Board diye adlandırılan üzme tahtasıyla çok zengin bir birleşim içinde ziyaretçilerini kendisine hayran bırakıyor.

07 Şubatta düzenlenen geleneksel 9. Kış şenliklerinde fotoğrafçılara hava şartları pek şans tanımadıysa da samını insanlardan oluşan ev sahipleri ve organizasyon komitesinin yakın ilgi ve alakası, kar fırtınasında daima bahar havası estirmeyi başarmışlardır. Tüm emeği geçenleri kutlar ve teşekkürler sunarım.

PETRAN kış şenliklerinin geleneksel Kavurma ikramının yanında ÇAYKUR un ziyaretçilere sınırsız sıcak çay ikramıyla kemence eşliğinde güzel bir gün geçiren ziyaretçiler katılımcılara hediye edilen üzme tahtasıyla doyasıya yeni yağan karın tadını çıkarttılar.

Artık ilimizin batısında da bir marka olan Turizm merkezi var, PETRAN YAYLASI.
Sn. Valimiz marifetiyle Sn. Kaymakam beyin takipleri sonucu İl Özel İdaresince acilen gerekli Planlamaların yapılarak bu alanın koruma altına alınması ve görüntü kirliliği olan beton yapılaşmanın ve iletken kablo kirliliğinin giderilmesi için adımları atılması gerekmektedir.

Yörenin Otantik dokusu korunarak, Ekolojik değerlerin sahip çıkılarak oluşturulacak Planlamalar sonucu PETRAN Yaylası yılın 12 ayı misafirlerini ağırlaması için gerekli yatırımın olması dileğiyle.

Teşekkürler, Belediye Bşk. Sn. Hasan Kösoğlu, Teşekkürler Sn. Kaymakamım ve Güvenlik mensupları,Teşekkürler İl Genel Meclis Üyesi Sn Ahmet Aksu, Teşekkürler emeği gecen organizasyon komitesinde gönüllü yer alan arkadaşlara..


Fotoğraflar;Kamil Özkan 
 
    

Anahtar Kelimeler:
gurbetçi petranli
8.02.2016 16:25:37
teşekkürler eminbey. biz gidemesekde fotoğraflarınızla ve yorumlarınızla bizleri mutlu bahtiyar ettiniz sizlerde övgüyü hakediyorsunuz

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI