Pehlivantaşı Tünelleri’nde Işık Göründü

Rize Merkez Pehlivantaşı Duble Yolu’nun Pehlivantaşı Tünelleri’nde iki taraftan devam eden çalışmalar neticesinde tüneller birleştirildi.

YÖREDEN HABER 17.03.2016 18:27:13 7 1
Pehlivantaşı Tünelleri’nde Işık Göründü
AK Parti Rize Milletvekilleri Hasan Karal ve Hikmet Ayar, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, AK Parti Rize İl Başkan Vekili İshak Alim ve çok sayıda yetkilinin katıldığı incelemede iki tünelin birleştirilmesi aşamasına tanık olundu.

ÇALIŞMALAR TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR
AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, “Yaklaşık olarak 4 buçuk kilometrelik olan Rize Merkez Pehlivantaşı duble yolumuz, Rize’mizin geleceğine ışık tutup damga vuracak olan bir büyük vizyonun da bir emaresidir. Rize Belediyemizin de şehrimizi arka taraflara çekebilme noktasındaki  imar çalışmaları da peşinen başlayacaktır. Bu vurulan kazmaların gerisi geliyor mu diye merak eden dostlarımıza da güzel bir ışık göstermiş olacağız. Devletimiz çalışıyor. Bizler de siyasiler olarak bütün bu yatırımları bir fiil takip ediyoruz” dedi.

ORTAK VİZYONLA YOLA DEVAM EDİLİYOR
Milletvekili Karal, “Belediyemiz ve siyasi irade bir ekip olarak Rize’mizin geleceğini, bundan elli, yüz sene sonrasını planlamaya çalışıyoruz. Böylelikle ortaya bir vizyon koyuyoruz. Yapılan bu yollarla şehrin etrafından bir ring hattı oluşturarak, Güney Çevre Yolu’yla bağlantılı bir şekilde adeta bir çevre yolu oluşturmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

BAŞKAN KASAP, “KUZEY GÜNEY BİRLEŞMESİ UYGULAMA AŞAMASINDA”
Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, “Kuzey Güney Birleşmesi olarak ifade ettiğimiz projenin şu anda uygulama safhasındayız. Bu çalışmalar bize, Rize’de şehir merkezinde de olsa, kırsal kesimde de olsa,  yatırımın ve çalışmanın ne kadar maliyetli ve zor olduğunu gösteriyor. İster istemez bu tür mega projelerle ulaşım çalışmalarımızı yapmak durumunda kalıyoruz.

GELECEĞİN RİZE’SİNİN TEMELLERİ ATILIYOR
Başkan Kasap, “Bu ve buna benzer projelerimizle birlikte şehir merkezimizin geniş bir alana ulaşmasını sağlamayı amaçlıyoruz. Önümüzdeki yılların Rize’sini temellerini şimdiden atıyoruz. Bu şekilde Rize’nin merkez olarak hem güneye doğru açılması sağlanırken, sahilde de oluşturacağımız kentsel dönüşümlerle şehrimizin daha yaşanabilir ve modern bir yapıya kavuşmasını sağlayacağız” şeklinde konuştu. 

Anahtar Kelimeler:
rauf ssner
18.03.2016 16:44:26
Cokguzel hayirli olsun iyi günlerde kullanmak nasip etsin emegi gecen ameleden basakadar sagolsun

1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı