Pazarlı Tarihçi Yazar Bahadıroğlu Demokrasi Meydanında,Demokrasi Konferansı verdi.

Pazarlı tarihçi yazar Yavuz Bahadıroğlu, darbeler ve Türk Tarihi ile ilgili ilginç tespitlerde bulundu.

YÖREDEN HABER 6.08.2016 09:32:36 79 0
Pazarlı Tarihçi Yazar Bahadıroğlu Demokrasi Meydanında,Demokrasi Konferansı verdi.
Cengiz Yıldırım
Pazar’da Demokrasi Nöbeti 15 Temmuz Demokrasi Meydanı olarak ismi değişen Meydan Parkında devam ediyor. 

Çok sayıda katılımla gerçekleşen programa Pazarlı tarihçi yazar Yavuz Bahadıroğlu, konuşmacı olarak katıldı.

Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve Kaymakam Selçuk Aslan’ın konuşmasından sonra mikrofonu alan Bahadıroğlu, Pazarlı hemşehrilerine darbeler ve Türk Tarihi üzerine açıklamalarla dolu bir konferans verdi.

Türklerin kendinden bir lider bulduğunda önünde kimsenin duramayacağı bir millet olduğuna vurgu yapan Bahadıroğlu, 1071 Malazgirt Zaferi ile Anadolu’ya Alparslan ile giriş yaptıklarını ve şanlı tarihin hep İslam’a hizmet ile geçtiğini söyledi.

En son Osmanlı’nın, yıkılıp ortadan kaldırılarak zengin coğrafyadan çıkarılması için emperyalist devletlerin birlik olup kısmen başarıya ulaştıklarını söyleyen Bahadıroğlu, 15 Temmuz’da da aynı zihniyetin devreye girmek istediğini, ancak milletin lideri ile kenetlenmesi neticesinde bu planların yok edildiğini söyledi.

Bahadıroğlu “ Zaman zaman bu gençlerden bir şey olmaz. Bu insanlardan bir şey olmaz, bizim halkımız cahildir, şudur budur gazete okumaz derler doğru değildir. Tesadüfmüdür nedir bilemiyorum iki üç gündür şehit haberi de yok. İnsanın aklına kötü şeyler geliyor. İnsanlar durup dururken kahraman olmazlar Seyit Onbaşıya baktığımızda kendi köyünde mazbut kendi halinde biri iken Çanakkale’de aslan kesilip 250 kiloluk mermiyi kaldırıyor. Nasıl kaldırdığını soruyorlar bilmiyor. Yani siz elinizden geleni yaparsanız Allah ta size yardım eder. Bütün tarih bunun delilleriyle doludur. Tarih ibret alabilenler içindir. Abdülhamit’e 100 suikast yapıldı. Bugün Reisi Cumhur’a da 100 suikast yapılması herhalde tesadüf değildir” açıklamalarında bulundu.

Bahadıroğlu “Bazı deliler iyidir, bazı deliller kötüdür. Osmanlı ordusunda da deliler diye bir sınıf vardı. Çok iyi delidirler. Şimdi bizi yönetenlerde böyle delidirler. Bombalar altında Bakanlar Kurulunu topluyorsa akıl yok demektir. Ama bu iyi bir deliliktir. Meclis Başkanı İsmail Kahraman Rizeli ’dir. Benim 40 senelik dostumdur. Soyadının hakkını ancak şimdi verdin diye mesaj çektim. İki Rizeli ’nin dik duruşu Türkiye’yi büyük bir sıkıntıdan kurtardı diyebiliriz. Rize bu anlamda iyidir. Çaya hile yapar ama Vatan’a asla yapmazlar. Kokuyormuşsunuz diye soruyorlar. Bende korkuyorum, insan korkar dedim. İstiklal Marşı bile Korkma ile başlar. Ama korka korka da gereğini yapıyorsanız adamsınız' söyledi.








Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI