Pazarlı Sporcu Çakar “Sırada Avrupa Şampiyonluğu” var dedi.

Pazarlı Sporcu Çakar “Sırada Avrupa Şampiyonluğu” var dedi.

YÖREDEN HABER 19.03.2019 12:18:41 207 0
Pazarlı Sporcu Çakar “Sırada Avrupa Şampiyonluğu” var dedi.

PAZAR-3-7 Mart 2019 tarihlerinde Antalya’da düzenlenen Türkiye Bilek Güreşi Sol Kol 18 Yaş altı erkekler müsabakasında Pazarlı Halil Ziya Çakar Türkiye 2.si olarak Milli Takıma seçildi.

Pazar Form Fitness Spor Kulübü bilek güreşi sporcularından Halil Ziya Çakar, Milli Takıma seçilmesi ve Pazar İlçesini tanıtımı açısından göstermiş olduğu büyük başarının sırrını ve serüvenini, Kaçkar533.com editörü Abdullah Uzun’a açıkladı.

“Başarımın sırrı Rize/Pazar Kesikköprü köyünden başladı. Bilek güreşi sporcusuyum” diyen Milli Sporcu Halil Ziya Çakar “Bilek güreşine küçükken Pazar’da okulda arkadaşlarla, sınıfta, boş saatlerde ve spor salonlarında başladım. Onları yeniyordum ve kuvvetimi hissettim” dedi.

“Önce Pazar’da turnuvalar başladı. Rakiplerimi yenerek 1.ci oldum” diyen Çakar” Ardından Rize’ye geçtim. Rize’de de 1.ci oldum. Rize’yi temsilen Türkiye Şampiyonasına katılmaya başladım. Yarışmalarda önce 7.nci,8.nci ve 5.nci oldum. Sonrasında 2.nci oldum ve Milli Takıma seçildim. Son yarışma Antalya’da yapıldı. Zor bir yarışma oldu. Ben 80 Kilo ve üzerinde yarıştım.36 rakibim vardı. Burada eşleştik ve ben 6 maç kazandım. Birini kaybettim. Yarı Finale yükseldim. Finalde yenildim ve Türkiye 2.cisi oldum. Millî Takıma seçildim” dedi.

Hedefini “ Şimdi Hedefim Avrupa Şampiyonu olmaktır” diyerek açıklayan Halil Ziya Çakar “ Pazar’dan Milli Takıma seçildim. Ve şimdi Türkiye’yi, Avrupa Şampiyonasında temsil edeceğim. Yarışmalar 12-20 Mayıs arasında Yunanistan’da yapılacak. Oraya gideceğim. Ve onun çalışmasını yapıyorum. Çok heyecanlıyım. Önce Pazar, ardından Rize ve şimdi de Türkiye’yi temsil edeceğim. Bir yandan gurur duyuyorum, diğer yandan ise sorumluluk isteyen bir durum. Gençlerimizi spor salonlarına davet ediyorum. Yetkililerden de daha çok destek bekliyorum” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI