Pazarlı sanatçı Özen Karadeniz Bölgesinin tanıtım elçisi oldu

Pazarlı sanatçı Özen Karadeniz Bölgesinin tanıtım elçisi oldu

YÖREDEN HABER 26.10.2018 07:46:26 43 2
Pazarlı sanatçı Özen Karadeniz Bölgesinin tanıtım elçisi oldu

RİZE-Rize ve ilçelerinin tanıtımında sergilenecek olan tarihi ve kültür değerlerimizi öne çıkaracak maketlerini yapan Hızır Özen’in Trabzon ve Giresun günlerindeki çalışmaları dikkat çekiyor.

Rize günlerinde Rize dernekler federasyonunun ve ilçe Standımızda yer alan yöresel görsel çalışmalarımızdan Kızkulesi, su değirmeni, tarihi kemer köprü Zil Kale Fındıklı konağıyla yayla evi balıkçı teknesi ve Havva alanı gibi figürler bire bir maketini yapan Özen yöremizin tanıtılmasında turizmde gelişmesinde katkı sağlıyor.

Trabzon Dernekleri Federasyonu Trabzon Valiliği ve Trabzon Büyük Şehir Belediyesi tarafından bu yıl 10'uncusu düzenlenen 'Geleneksel Trabzon Günlerinde Trabzon’un tarihi ve turizm yerleri yaptığı maketlerle ön plana çıkardı.

Ziyaretçilerin önünde resim çekilmek için sıraya geçtiği adeta Trabzon’u yansıtan Sümela manastırı Ayasofya müzesi Uzun göl büyük ilgi gördü İçişleri Bakanı Süleyman Soylunun ve Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan’ın dikkatini çekerek beğenisini ve takdirini kazandı.

Giresun günlerindeki yapmış olduğu Bulancak Belediyesi’nin standı yöresel dekoruyla en fazla ziyaret edilen stantlar arasında yer aldı.

Ziyaretçiler tarafından oldukça beğenilen Bulancak Belediyesi’nin standında yer alan özellikle tarihi anımsatan ev görüntüsü ocaklık, oturma sediri, yere kurulan sofra, yayık, gaz lambaları, yöresel kıyafetli mankenler önünde bol bol fotoğraf çektirildi. Vatandaşlar, Stantta adeta tarihin içerisinde yolculuk yaptıklarını belirtiler

Yöremizin tanıtılmasında başarılı çalışmalar yapan Özen yaptığı açıklamada “Doğu Karadeniz Bölgesi Türkiye ve dünyanın turizmde incisi olma özelliğine sahip bir yer bizim yapmamız gereken bu incileri ortaya çıkarmak turizmle anılan bir bölge haline getirmek için daha güzel çalışmalar yapmaktır. Bana bu konuda destek verenlere teşekkür ederim” dedi.


Anahtar Kelimeler:
İsmail
26.10.2018 08:25:18
Kardeşim benim başarılar dilerim aklıilen fikrini yeteneğini kaleme döken kardesim başarılar

Açık ve net
27.10.2018 19:46:19
Yazdığım yorumu kabul etmemişsiniz sanatçı dediğin ahlaklı olur kimseye iftira atmaz kimsenin namusuna laf demez

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI