Pazar'lı Peynircilerden Rizeliler günü tepkisi

Başkent Ankara’da düzenlenen ve dört gün boyunca sürecek “Rize Günleri Etkinlikleri” görkemli bir açılış töreni ile başladı...

YÖREDEN HABER 5.04.2014 16:24:23 796 9
Pazar
 Ankara'da her yıl düzenlenen Rizeliler Günü kutlamalarına bu yıl Pazar'dan Süt ve Süt ürünleri satıcıları katılmadı.

Rizeliler gününde Rizeyi, Trabzon temsil ediyor diyerek tepki gösteren Pazar'da Peynircilik yapan Engin Peynircilik,Tirvana Peynircilik ve Ayder'de görev yapan Maran Gıda yaptıkları ortak açıklamada 'Bu yıl Maalesef Rizeliler gününde Rizelilere yer verilmedi.Özellikle Pazar'lılar unutuldu.

Tirvana Peynircilik sahibi Aykan Engin' 9 şubem var.Birisi Of ilçeinde bulunuyor. Ve vergi kaydım ile baş vurmama rağmen Rizeli olduğumdan dolayı o organizasyona almadılar.

Şimdi ise Rizeliler gününde yine Trabzon ürünlerini hemşerilerimize yediriyorlar.'açıklamalarında bulundu.

Maran Gıda sahibi Ömer Altun ise' Her yıl düzenli katılıyorduk.

Bu yıl federasyonda görev alanlar bizlere imkan tanımadılar.

Çok üzüldük.Birçok telefon aldık.'Neden gelmediniz' diye.Biz yine böyle güzel bir organizasyona gölge düşmesin diye olumsuz görüş belirtmedik.Ben şimdi Yeni Fedarasyon yönetimine sesleniyorum.'Bizi buraya neden dahil etmediniz.Açıçka belirtin' deme hakkımı kullanıyorum.

Rizeliler gününde maalesef biz bölgemizi temsil edemedik.Biz hiçbir zaman ayrımcılık yapmıyoruz.Bunun böyle bilimesini de istiyoruz.'dedi.

Anahtar Kelimeler:
ömer altun
5.04.2014 19:05:31
tamamen rant kapısına çevirdiler rizelinin rizeliler gününde rizeyi temsil etmesine fırsat vermeyen federasyonu essefle kınıyorum

haberal
5.04.2014 19:57:49
adalet iste erzurum yagini hemsin yagi diye satarsaniz gurcu balini rize bali diye satarsaniz trabzon fabrika peynirini koy peyniri diye satarsaniz size ne gerek var kendinizi sorgulayin bence

köksal
5.04.2014 21:05:04
Essefle kınıyoruzzz araya ne kadar sıkışmışşş

serkan engin
5.04.2014 21:35:51
şimdi yönetim diyecekki biz size geldik ama siz katılmadınız.doğrudur bize geldiler fakat daha önceki yıllarda fuar alaninda rizeden gelen esnaflarin bulunduğu bölümlerin tamamini ankara ve trabzonda sattikdan sonra fuar alaninda geriye kalan hiç bir işe yaramaz bölümlerin bizlere satmak için geldiler.şimdi soruyorum neden önce rizeye gelinmedi.neden rize günlerine rizeden başka her bölgeden esnaf alindi.rize esnafini trabzon günlerine almiyorlarda bizim yönetimimiz neden ayni kararliliği gösteremiyor. şunuda söylemeden geçemeyeceğim sağda solda deniyormuşki pazarli peynirciler eski başkan süleyman basadan dolayi yeni yönetime tepki göstererek katilim yapmadilar ben kendi adima söylüyorum süleyman basayi tanirim severim ama rize günleri harici ne yüzünü görmüşlüğüm nede bir kere bile konuştuğumuz vardir kaldiki kendisinin telefonu bile bizde yoktur.kisacasi bizim için her zaman şahislar değil kurumlar önemlidir.bence yeni yönetim bu konulari bi değerlendirmesi lazim.

Cengiz EKŞİOĞLU
5.04.2014 22:59:40
"bu yıl maalesef rizeliler gününde rizelilere yer verilmedi.özellikle pazarlılar unutuldu." diyor aykan abimiz ve ömer kardeşimiz,pazarlılar unutulmadı özellikle katılmaları için adeta yalvarıldı ancak aykan abimizinde dediği gibi "protesto"edilerek gelinmedi.halbuki pazardan "hemşin peynircilik"katıldı.katıldığı içinde çok da memnun.pazarlıların rize günlerine dahil edilmemesi diye bir husus söz konusu değildir olamazda.bizler özellikle ben zeki ve bekir altun kardeşlerimizle konuştum katılmalarını istedim.katılmadılar .katılsalardı çok da memnun olurduk.bunlar bizim kardeşlerimiz "protesto" edebilirler,kızgın değiliz,inşanlah seneye gönüllerini alır katılmalarını sağlarız.

deniz emre
6.04.2014 00:18:33
Federasyona karsi bu saldiri art niyetli sorun bakalim dukkan sahibine federasyondan kimse gelmemis mi yanina gelmemis derse sakalindan utansin

bostan metin
6.04.2014 19:13:11
bende kendımce şunu demek isterim başta haberhalın dedıgıne katılıyorum cok doğru tespit tamam ama trabzon kendı gunlerınde rielileri almıyorsalar haklıler almıyebılırler gun onlara ozel gun ama rielılerın gunude rielilere ayıt olmalı aceb nedendir kendi şeyini rieliler neden şey edemıyo ben bir rizeli olarak okudum uzuldum yonetimdeki arkadaşların hiç birini tanımam hiç birinede birşey demıyom varsa yanlişleri kendileri biliyo seneye duzeltirler.

ahmet duman
7.04.2014 10:01:53
rizeliler günü bu sene anlaşılan fiyasko oldu siz bu fedarasyonu siyasete bulaştırırsanız olacağı buydu bundan sonra daha beter olacak.amaçtan uzaklaştınız. rantçılar tabiiki kavga edecek rantları kesildi ondan tırlarla trabzon peynırı dıye mantar satamadılar bütün yollar trabzona çıkıyor ha gitmiş trabzonlu satmış ha sız trabzzonlunun peynırını satmişsiniz ne fark eder gaye peynır satmakmı yoksa rizelilerı bir araya gtırmekmı bunun adına barı peynır fuarı deyın olsun bitsin.

serkan engin
9.04.2014 01:18:59
deniz emre bey kardeşim ben tirvana peynirciliğn sahiplerinden serkan engin farkındaysanız röportajda bize neden katılmadığımız soruluyor bizde rize günlerine rizeli esnafların katılması gerektiğni söyluyoruz trabzonon bir ilçesinde dükkanımız olduğu halde defalarca başvurduğumuz halde bizi bu etkinliğe almadıklarını sebep olarakda trabzonun etkınlığı olduğu için trabzonlu harici kimseyi almadıklarını belirtiklerini söylüyoruz bizde bizim federasyondan aynısı beklerdik diye katılmadığımızı belirtiyoruz.roportajı dinlerseniz anlarsınız zaten.lütfen haber başlığına bakarak yorum yapmamanızı rica ederim

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI