Pazar'lı öğrenciler Tarihi mekanları gezip döndüler

Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan Pazar'lı öğrencileri Nevşehir,Ankara ve Amasya illerine göndererek tarihi ve kültürel bilgilerinin gelişimine destek sağladı.

YÖREDEN HABER 28.05.2014 19:31:43 55 0
Pazar
Pazar Kaymakamlığı destekleri ile Pazar İlçesi Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencilerine Nevşehir, Ankara ve Amasya illerine gezi düzenlenmiştir.

 Gezi sonrası Kız Teknik ve Meslek Lisesi okul müdürü Ahmet KUYUMCU, geziye katılan okul öğretmenleri ve öğrenciler Kaymakam Aslan'ı makamında ziyaret ettiler.

 Öğrenciler gezi süresince edindikleri izlenimleri Kaymakam Aslan ile paylaştılar.

 16 Mayıs- 24 Mayıs 2014 tarihlerinde gerçekleştirilen gezi de  şehirlerin tarihi ve turistik değerleri öğrencilere tanıtıldı. Öğrenciler gezi süresince  Gümüşhane( Karaca Mağarası), Erzincan (Merkez), Nevşehir (Derinkuyu yeraltı şehri, Ürgüp, Göreme ile Zelve Açık hava müzeleri, Tarihi kiliseler, ilk yaşam alanları ve Peribacaları, Ortahisar Kalesi), Ankara (Anıtkabir, Sincan´daki Harikalar Diyarı, Lunapark),  Amasya (Beyazıt Külliyesi, Sabuncuoğlu Şerefzade Darülşifası, Yeşilırmak boyunda yalı evleri ve Ferhat ile Şirin müzesi, Üniversite kampüsünde canlı müzik eğlencesi), Samsun (Bandırma Vapuru), Ordu (teleferik ile şehir manzarası) ve Trabzon illerini ziyaret ederek Pazar'a döndüler  

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI