Pazar'lı İmam Tuz'dan tedavi aleti yaptı

İlçemiz Topluca Köyü Mesemit Cami İmam-Hatibi Temurhan KARAHANCI hobi olarak okulların eğitim-öğretimin sona ermesinden sonra, Yaz Kur'an Kurslarına devam eden öğrencilere, Dini eğitiminin yanında Kaya Tuzu lambalarının yapılışının ö

YÖREDEN HABER 26.05.2014 10:18:23 68 1
Pazar
 HABER İSMAİL AKDEMİRCİ
Tuz Lambaları Nasıl Faydalı Olur?
Rize- Pazar Topluca Köyü (Mesemit) Cami İmam Hatibi Temurhan Karahancı 'bu işe hobi olarak başladım.Yaz Kur'an kurslarına katılan öğrencilerime Televizyon seyrederken zaralı ışınlardan korunmaları için kendilerine  çok yararlı olacak olan  bu icadımı anlatıyorum.Aynı zamanda kamu oyu ile paylaşıyorum' dedi.Karahancı daha sonra ise' Kozmik bilim, biyoenerji, sağlıklı yaşam konularında uluslararası çalışmaları bulunan Prof. Dr. Ahmet Maranki, kaya tuzunun kalp damar hastalıklarından obeziteye, tansiyondan kilo problemine, cilt güzelliğinden Saç dökülmesine kadar birçok hastalığın tedavisinde kullanılabileceğini' söyledi.

Kullandığımız birçok elektrikli ev araçları çevreye yüksek frekansta elektrik yayarlar. Bu insan vücudunun doğal elektrik frekansından oldukça yüksektir. Evlerimiz bilgisayar, televizyon gibi cihazların yaydığı pozitif yüklü iyonlarla doludur.

Özellikle saatlerce bilgisayarın karşısında çalışma ya da televizyon seyretmeden dolayı insanda sinirlerin gerilmesine ve uykusuzluklara sebep olur. Ayrıca bu yüksek düzeydeki elektrik yüklü, vücutta bazı agrasif maddelerin özgürleşmesine sebep olur. Özgürleşen bu agrasif maddeler hücrenin genetik yapısına saldırarak bozarlar ki, bu vücutta kanser oluşmasına sebep olabilir. Çevreye yayılan aşırı elektrik yükünden, çocukları daha fazla etkilenmektedir.

Kristal tuzun içerisindeki lamba yandığı zaman tuz hafif ısınır ve odadaki nemi lamba üzerinde toplar. Bu kristal tuzun yüzeyinin hafif ıslanmasına yol açar. Ve böylelikle Kristal tuz çevreye negatif yüklü iyonlar saçar. Negatif yüklü bu iyonlar çevrenin pozitif yüklü iyonlarıyla birleşerek ortamın nötr al hale gelmesine yardımcı olur.

Çalışma odanıza bilgisayarınızın yanına koyacağınız bir kristal tuz lambası, hem ortama rahat bir görünümün verirken, öbür taraftan da ortamın elektrik yükünü azaltır. Böylelikle aşırı baş ağrılarından stresten ve uykusuzluktan kendinizi kurtarmış olursunuz.

Tuz Lambalarının Faydaları
Tuz lambaları, negatif iyon yayarlar. Böylece, havanın nötrleşerek temizlenmesini sağlarlar. Çankırı Kaya Tuzu Lambaları, 'Negatif İyon' yayarak iç mekanlardaki hava kalitesini arttırır. Doğal bir negatif iyon jeneratörü olan bu lambalar gerçek anlamda 'Havanın Vitamini'dirler.
Negatif İyonların Faydaları
  • Stres, fiziksel, ruhsal yorgunluk, uykusuzluk, ağrılara iyi gelir.
  • Nezle, migren, astım gibi rahatsızlıklara iyi gelir, akciğerlerin kapasitesini yükseltir.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Canlılık, zindelik verir.
  • İşte verimi ve konsantrasyonu arttırır.
  • Bebek ya da çocukların yanında fiziksel, ruhsal gelişim için temiz hava sağlar.
Yüksek enerji ve pozitif bir ruh hali için negatif iyon gereklidir. Sağlığa faydaları nedeniyle birçok ülkede negatif iyon yayan cihazlar kullanılmaktadır. Bunların çoğu insan yapımı makinelerdir. Çankırı Kaya Tuzu Lambaları bu cihazlara göre çok daha uygun fiyatlı, bakımı kolay, göze ve ruha hitap eden, 100% doğal bir alternatiftir.

Kaya tuzunun içine lamba yerleştirilmesi ile elde edilen ve sağlığa faydalı olduğu için değişik şekillerde satışa sunulan bir üründür.
Çoğu insan dağ başında, deniz kenarında, bir şelalenin yakınında ya da bir fırtınadan sonra kendini daha iyi hisseder. İyi hissetmemizin nedeni bu ortamlarda havada bulunan büyük miktardaki sağlıklı negatif iyonlardır.
Negatif iyonlar havaya tazelik, canlılık verir ve havadaki bakterileri azaltır.

Anahtar Kelimeler:
A.İhsan ÖKSÜZ
26.05.2014 11:37:49
Bu ürünü yapıp satıyor mu..satıyorsa fiyatı nedir .nereden temin edilir..

1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı