Pazarlı Araştırmacı Yazar Haberal sunum yaptı. Çalıştaya katıldı

Pazarlı Araştırmacı Yazar Haberal sunum yaptı. Çalıştaya katıldı

YÖREDEN HABER 25.09.2018 19:49:00 1001 0
Pazarlı Araştırmacı Yazar Haberal sunum yaptı. Çalıştaya katıldı

PAZAR-Gümüşhane Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından 20-22 Eylül 2018 tarihinde “II. Uluslararası Sürdürülebilir Turizm Kongresi ile eş zamanlı olarak “Gümüşhane'de Sürdürülebilir Turizm Çalıştayı” yapıldı.


Gümüşhane Üniversitesi Turizm Fakültesince yerleşkedeki Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen kongreye, yerli ve yabancı 20 üniversiteden akademisyenlerin katıldığı kongrede, 12 oturumda 60 bildiri sunuldu.Rize Pazarlı Araştırmacı yazar Hikmet Haberal (Kaçkarlarun Çobani) da kongreye davet edildi sunum yaptı ve çalıştaya katıldı.

Haberal kongreye ‘Tabiat turizmi ve Gümüşhane uygulama alanları başlıklı sunumu yaptı. Haberal ardından ‘Sürdürülebilir Yayla Turizmi’Çalıştayına katıldı.


Alanında uzman katılımcıların görüşleri doğrultusunda Gümüşhane ilinde sürdürülebilir turizmin geliştirilmesi ve mevcut sorunlara çözüm önerileri sunulması amacıyla düzenlenen çalıştay yapıldı

Çalıştay, Gümüşhane Üniversitesi Kongre Merkezi’nde öğleden önce ve öğleden sonra iki oturum olmak üzere tüm gün sürdürülmesi planlanmaktadır. Çalıştay; “Sürdürülebilir Kış Turizmi”, “Sürdürülebilir Kültür Turizmi”, “Sürdürülebilir Yayla Turizmi”, “Sürdürülebilir Eko-Turizm”, “Alt ve Üst Yapı Sorunları”, “Tanıtım ve Pazarlama” ve “Sürdürülebilir Gastronomi Turizmi” konularına göre ayrılmış yedi ayrı çalıştay masasına akademisyen, eğitimci, araştırmacı/yazar, kamu temsilcisi, işletmeci, gazeteci ve diğer paydaşlardan katılımcılar iştirak etti.

Tüm masalarda kendi konularına göre Moderatör eşliğinde sorulan sorulara masalardan alınan fikirler doğrultusunda Gümüşhane’nin söz konusu konuyla ilgili üstün ve zayıf yönleri ile Gümüşhane için fırsat ve tehditler (SWOT Analizi) ortaya konmaya çalışılacaktır. “Gümüşhane’de Sürdürülebilir Turizm Çalıştayı Düzenleme Kurulu” tarafından çalıştayın tamamlanmasından kısa bir süre sonra ise, ortaya çıkan sonuçlara ilişkin bir sonuç raporu yayımlanacak.


Kent merkezindeki bir otelde düzenlenen gala yemeğinde katılımcılara pasta ikram edildi..

II. Uluslararası Sürdürülebilir Turizm Kongresinin son gününde katılımcılara kentin önemli kültürel ve tarihi alanlarına (Tomara Şelalesi, Karaca Mağarası, Süleymaniye Mahallesi ve Torul Cam Seyir Terası) düzenlenen gezi ile sona erdi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI