Pazar’ın kurtuluş coşkusu

Pazar’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümünü coşkuyla kutlanıyor.

YÖREDEN HABER 10.03.2019 14:05:49 179 0
Pazar’ın kurtuluş coşkusu

Ali Akyıldız (Kaçkar5.com)

Pazar Demokrasi Meydanında Saat 10.00 da Atatürk Anıtına Çelenk koyma ile başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti.

Tören, daha sonra ise 10.30 da Pazar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferansa salonunda devam etti. Buradaki törene Pazar Kaymakamı Ayhan Terzi, Garnizon Komutanı Üsteğmen. Coşkun Kurteş, Belediye Başkanı Dr. Ahmet Basa, Başsavcı Emre Tunay, Ziraat ve Doğa Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Fatih Seyis Jandarma Komutanı Teğmen Zeki Alican Tanık, Daire amirleri, Siyasi Parti Temsilcileri, STK temsilcileri, Öğretmenler, Öğrenciler ve vatan aşlar katıldı.

Saygı duruşu İstiklal Marşı okunmasında sonra günün anlam ve önemini belirten şükran konuşmasını Belediye Başkanı Dr. Ahmet Basa yaptı.

Basa “Değerli Kaymakamım, daire amirlerim, her türlü övgü ve saygıya mahzar hanımefendiler, beyefendiler, değerli öğretmenler, geleceğimizin teminatı ve aydınlık yüzleri sevgili öğrenciler, sevgili pazarlılar; Bugün 10 Mart 2019. Güzel ilçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümü. Bu anlamlı günde hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum.

Sevgili Pazarlılar, 101 yıl geriye gidelim Vatanın her bölgesinde olduğu gibi bu topraklarda da büyük acılar yaşandı. Sevgili öğrenciler; Geleceğimizin teminatı, aydınlık yüzleri. Atalarımızın yaşamış olduğu bu acıları bir daha çekmemek, yokluk ve yoksulluk günlerine bir daha dönmemek sizin elinizdedir. Sizler bilimde, ilimde ve teknoloji alanında göstereceğiniz üstün azim ve gayret ülkemizin ve dolayısı ile devletimizin gelecekteki gücünü ve saygınlığını pekiştirecektir. Genç kuşakların azmi ve gayreti olmadan ülkemizin mevcut gücünün üstüne güç koymak mümkün değildir.

Sevgili öğrenciler… Tarihimizi iyi öğrenmeniz gerekiyor. Devletini ve milletini tanımak tarihini iyi öğrenmekle başlar.

Bizler bu güne kadar getirdik. İlelebet payidar etmek sizlerin ve sizden sonraki kuşakların görevidir. Ulusumuzun onurundan, şeref ve saygınlığından ödün vermeden, dil din, mezhep, kimlik ayırımı yapmadan, kimi kimseyi ötekileştirmeden bu bayrağı daha ötelere taşımak sizlerin kutsal görevidir.

Sizlere inanıyor, güveniyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, hepinizin kurtuluş gününü kutluyorum. Başta Devletimizin ve Cumhuriyetimiz Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve onun kahraman silah arkadaşları ile aziz şehitlerimizi rahmetle ve şükranla anıyor, ebedi Türk Yurdunun ve Cumhuriyetimizin teminatı Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimize şükran duygularımızı iletiyor, hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum” dedi.

Daha sonra dereceye giren şiir ve kompozisyonun okunması, kutlama mesajlarının ardından Kurtuluş konulu tiyatro ve oratoryo gösterisi yapıldı.

Yarışmalarda dereceye girenlere ödüller dağıtıldı ve Halk oyunu gösterileriyle tören sona erdi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI