Pazar’ın ilk Orman İşletme Binası

Rize’de yaklaşık yüz yıldır ayakta durmaya çalışan tarihi binada kırk yıldır esnaflık yapan Ali Rıza Özkan(50) babadan devraldığı mesleği devam ettiriyor.

YÖREDEN HABER 1.01.2021 14:04:32 110 1
Pazar’ın ilk Orman İşletme Binası

PAZAR-Rize’de yaklaşık yüz yıldır ayakta durmaya çalışan tarihi binada kırk yıldır esnaflık yapan Ali Rıza Özkan(50) babadan devraldığı mesleği devam ettiriyor.

Rize’nin tarihi Pazar ilçesinde ilk defa kurulan Orman İşletme Müdürlüğü, İlçe ile birlikte ARDEŞEN-HEMŞİN-Ç.HEMŞİN-FINDIKLI İlçelerine hizmet veriyordu.

İlçede Pazar İlçe Emniyet Müdürlüğünün arka caddesine bulunan tarihi binanın yaklaşık yüz yıllık mazisi olduğunu söyleyen Ali Rıza Özkan(60) “biz bu binanın altında babamızın mesleği olan BEŞİKÇİ olarak hizmete başladık. O dönem üst katta Orman İşletme Müdürlüğü vardı. Bayrak direğini ben indirmiştim.” Dedi.

Özkan, 1980 yılında buraya geldik. Yaklaşık kırk yıldır esnafız. Önce beşikçilik yapıyorduk. Mesleğe ilgi azalınca işimizi mobilyacılığa dönüştürdük. Mobilya tamirleri dışında, Petek yapımı işleriyle uğraşıyoruz. Her türlü yeni Petek ve onarımlarını yapıyoruz. Sadece Pazar’dan değil, diğer ilçelerden de müşterilerimiz oluyor” diye konuştu.

Özkan ,”Yüz yıla yakın geçmişi olan bulunduğumuz tarihi binada bazen yağmur, çamur, kar ve kışlarda yıkılan yerleri onarıp işlerimize devam ediyoruz “ dedi.


Anahtar Kelimeler:
Müze yyen
1.01.2021 14:45:36
Pazar'da tarihi bina sayısı kaç tane var? İlçenin göbeğindeki bu bina restore edilse ilçeye bir müze kazandırılsa Pazar tarihi ve kültürü yaşatılsa olmaz mı? Ali Rıza abimize de başka bir yerde iş yapması sağlansa olmaz mı? Eski binaları yıkıp yenisini yapalım diye düşünmek yerine böyle bir yapıdan istifade edilebilir.

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI