Pazar’ın Eski Kaymakamı Mülkiye Müfettişi oldu.

İlçemiz Pazar’da 2012-2016 yılları arasında dörtbuçuk yıl görev yapan Selçuk Aslan Mülkiye Müfettişliğine atandı.

YÖREDEN HABER 21.02.2018 21:01:28 660 4
Pazar’ın Eski Kaymakamı Mülkiye Müfettişi oldu.
Pazar İlçesinden Osmancık Kaymakamlığına atanan Kaymakam Aslan, 9 Mart 2017’de İnsani yardım, koordinasyon hizmetlerinin sağlanması ve idari yapının yeniden teşekkülü için Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde görevlendirilmişti.
Müfettişliğe atanması nedeniyle görüştüğümüz Kaymakam Selçuk Aslan’a FKH bölgesinde ki faaliyetleri hakkında ki sorumuza verdiği yanıtta, '11 ay görev yaptığımız bölgede mazlum insanların sırtını, yetimlerin başını okşamak gibi bir bahtiyarlığa bizleri vesile kılan büyüklerimize teşekkür ediyorum. Yaklaşık sekizyüzbin insanın yaşamakta olduğu Fırat Kalkanı Bölgesinde insani yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması başta olmak üzere ana karar ve yürütme organı olarak Mahalli meclislerin oluşturulması, yerel polis teşkilatının kurulması, eğitilmesi, mahkemelerin ve ceza infaz sisteminin yeniden hayata geçirilmesi, ulaşım-su gibi altyapı hizmetlerinin tesisi, okulların bakım,yapım ve onarımı, öğretmenlerin seçimi ve görevlendirilmesi ile 150.000 öğrencinin okullaşması, sağlık tesislerinin faaliyete geçirilmesi, muhacirlerin iskanı, sivil toplum kuruluşlarının koordine edilmesi, ibadethanelerin bakım-onarımı ve din görevlilerinin göreve başlatılması, gümrük kapılarının oluşturduğumuz gümrük teşkilatına bağlanması, personelinin seçimi, eğitimi, spor kulüpleri kurulması, tesislerin yapımı, nüfus, tapu, trafik tescil hizmetlerinin sağlanması vs hayatın olağan haline dönüştürülmesinde akla gelebilecek her türlü kamusal görevin oluşturulmasında ilgili kurumlarımızla beraber çabamız ve emeğimiz oldu. Dönüp 11 aya baktığımda beraber mesai yaptığımız arkadaşlarla el ele sonuçlarını da gördüğümüz emeklerimizden mutluluk duyuyoruz. Mülkiye Müfettişliği sınavını kazanıp, atanmam nedeniyle yeni bir başlangıç yapıp, Ankara’da göreve başlayacağım. Yeni işimizin gereği olarak Türkiye’nin dört bir yanına çok sık seyahatlerimiz olacak, dostlarla yolumuzun kesişmesinden mutluluk duyacağım' diyen Selçuk Aslan tüm Pazarlı hemşehrilerimizede selamlarını iletti.
Aslan yayınladığı Mesajda
' Biz Cihan'ı Terk Edip Gittik,
Zahmet ve Rahatı Nakşedip Gittik,
Bundan Sonra Nöbet Sizdedir
Biz Kendi Nöbetimizi tuttuk ve Gittik.'
(İzzettin Keykavus)
Fırat Kalkanı Bölgesi Çobanbey(Ar Rai)’de ki İnsani Yardım ve Koordinasyon görevimi bugün itibariyle tamamladım. 1 Mart’tan itibaren görevimize Mülkiye Müfettişi olarak Ankara’da başlayacağız.
Rabbim Fırat Kalkanı Bölgesinde yaşayan insanlara barış, huzur, esenlik ve sıhhat nasip eylesin. 11 ay boyunca zor bir coğrafyada, zor koşullarda güzel insanlarla tanışmak, o mazlum insanlara hizmet sunmak gibi bir talihi bana bahşeden Yüce Allah’a hamd olsun, böyle ulvi bir görevi, güven duyarak şahsıma tevdi eden büyüklerimize en derin hürmetlerimi arz ediyorum.
Şartların tüm olumsuzlukları içinde yüzümüzden tebessüm eksik olmadı, bu enerjiyi yıllardır çile içindeki mazlumlara hizmet sunmanın onurundan ve başta birlikte mesai yaptığım meslektaşlarımın ve yakın çalıştığımız mesai arkadaşlarımızın desteklerinden aldık. Hepsine şükranlarımı sunuyorum, bu yiğit insanların hiçbirini Rabbim darda bırakmasın.
Allah’a ısmarladık, Allah’a emanet olun...

Anahtar Kelimeler:
pazarlı
21.02.2018 21:10:52
yolun açık olsun

kamil
21.02.2018 21:11:51
hayırlı ollsun kaymakamım

muhtar
21.02.2018 21:12:12
sizi unutmayız kaymakamım

ahmet Ç
22.02.2018 08:08:22
pazar için değerli bir kaymakamdı insanlarla iç içe doğal bir adamdı Allah yolunu açık etsin .

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI