PAZAR’DAN VATANDAŞLARA 'EVDE KAL' ÇAĞRISI

Rize’nin Pazar ilçesinde yaşayan, esnaf, memur, işçi ve emekli vatandaşlardan 65 yaş üstü vatandaşlara 'korona virüse karşı evinde kal' çağrısı yaptı.

YÖREDEN HABER 4.04.2020 14:05:15 47 0
PAZAR’DAN VATANDAŞLARA

ALİ AKYILDIZ

PAZAR-Dünyayı etkisi altına alan korona virüsü vatandaşları tedirgin etmeye devam ediyor. İçişleri Bakanlığının yayınladığı genelgeyle kronik rahatsızlığı olan vatandaşların ve 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkması sınırlandırılmıştı. Rize’nin Pazar ilçesinde sokağın nabzını tuttuk.

Genelde Pazar İlçesinde yasaklara büyük oranda uyuldu. İşleri nedeniyle sokakta bulunan her yaştan vatandaş ve çalışanlar “geçiş dönemi yaşadığımız bu kritik günler için vatandaşlara “evinde kal Pazar çağrısı” yaptılar.

Fabrika Müdürü Rahmi Birben,' Koronavirüs hafife alınmamalıdır. Herkes devletimizin kanunlarına riayet etmek zorundadır. Başka alternatif yok. Bu sebeple herkes evinde kalsın. “AÇ KALSAK BİLE EVDE KALALIM” en azından bir başkasının ölümüne sebep vermemiş olur. Rabbimin rızası için insanlara sebep olmayalım, evimizden çıkmayalım, Rabbimin rızası için bir an önce bu dertten kurtaralım' dedi.

Pazar Sağlık Meslek lisesinden emekli olan öğretmen Sedat Bursa, vatandaşlara evinde kal çağrısı yaparak “Şu anda dünyada yaşanan koronavirüs salgını nedeniyle insanlarımızın, hijyene, sosyal mesafeye dikkat etmeleri gerekir. Şehir merkezlerine işleri olmadığı sürece gitmemeleri önemlidir. Bu da gelip geçecek evde kalın. Herkese sağlıklı günler diliyorum” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI