Pazar'dan dünyaya açılan sanatsal kapı

Merkezi Trabzon da bulunan Femin-Art’ın Uluslararası kadın sanatçılar derneği Dün-Bugün-Yarın temalı 7.uluslararası resim yapma (tuvale resim çalışması) etkinliği Pazar Kapalı spor salonunda yapıldı.

YÖREDEN HABER 12.09.2014 20:49:30 58 0
Pazar
PAZAR-Tuvale resim çalışması etkinliğine Rize valisi Ersin Yazıcı'nın  eşi Hanife YAZICI Pazar Kaymakamı Selçuk ASLAN ve eşi Pınar ASLAN, Femin-Art Uluslar Arası Kadın Sanatçılar Derneği Genel Başkanı Şükran ÜST, kurum müdürleri ve dernek üyeleri katıldı.

Pazar Kaymakamı Sn. Selçuk ASLAN yapmış olduğu konuşma da geçen yıl ortak bir duvar boyama etkinliği gerçekleştirdiğimiz Femin-Art uluslararası kadın sanatçılar derneğinin geçen yıl altıncısını düzenlediği etkinlik kapsamındaki Pazardaki çalışmasının. Pazar’ımızın girişine farklı bir vizyon kattığını birlikte gördük.

Bu yıl 7. Si düzenlenen 25 farklı diyardan 40’ı aşan kadın resim sanatçısının ilçemizde bulunduğu bugün ki etkinliğin Sn. Valimizin Kıymetli eşleri Hanife Yazıcı hanımefendinin teşrifleri ile yapıyor olmak bizleri ayrıca mutlu etmektedir.

Pazar Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığımızca desteklenen bu etkinlikle sosyal hayatın canlanmasına sunulan katkı yanında yöremizi dünyanın pek çok yerine tanıtmaya da imkân sunuyoruz.

Büyük Atatürk’ün de dediği gibi, ‘sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kesilmiş demektir.’ İnsanlar geçim derdini aştıkları merhaleden sonra estetik sanatlara biraz daha imkân, zaman, fırsat ve para ayırabileceklerini değerlendiriyorum. Son yıllarda güzel sanatlara duyulan ilginin artışının topyekün olarak ülkemizde refah seviyesinde ki artışın etkisini belirtmek isterim. İlçemizde bir sanat derneği şubesinin bulunması; alttan gelen gençlerin yetişmesi noktasında sanatsal gelişime katkı sunacaktır'. dedi. 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI