Pazar’da Zafer Bayramı törenle kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 92'inci yıldönümü, Pazar’da törenle kutlandı.

YÖREDEN HABER 30.08.2014 13:51:59 20 0
Pazar’da Zafer Bayramı törenle kutlandı
Naci GÜVEN
İlçede gerçekleştirilen kutlama Belediye Meydan Parkı’nda Atatürk Anıtı'na Kaymakam Vekili Hamza Türkmen’in, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ömer Kodaman’ın ve Belediye başkan yardımcısı Enver Ergenç’in ardından siyasi partilerin çelenk sunması, saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve göndere bayrak çekilmesi ile başladı.

 Askeri erkanında hazır bulunduğu törende, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Jandarma Başçavuş Ali Çetinkaya yaptı. Çetinkaya, bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına temel teşkil eden, 30 Ağustos 1922’de kazanılan Büyük Zafer’in 92’ınci yılını ulusça kutlamanın haklı gurur ve heyecanını yaşadıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

“Dünya tarihçileri Büyük Taarruz için şu ifadeleri kullanmışlar “Türkler Mohaç Meydan Muharebesi’nden yüzyıllar sonra yine parlak bir imha muharebesi kazandılar.” Bu muharebelerde Türk Ordusu çok kısa bir sürede. Kendisinden üstün düşman kuvvetinin büyük bölümünü imha ve esir etmiştir. Askeri açıdan bir diğer önemli hususta günün şartlarında bir ordunun, 10 günde 500 kilometrelik mesafeyi yaya olarak ve savaşarak kat etmesidir. İşte kazanılan zaferi muhteşem kılan unsur, harbin; kadın, çocuk, yaşlı demeden milletçe topyekün bir savaş olarak icra edilmiş olmasıdır. 30 Ağustos Zaferi Türk Ordusu’na “Silahlı Kuvvetler Günü” olarak armağan edilmiştir. Bu tarihi ve kutsal gün vesilesiyle ulusça başta Ulu Önder Atatürk olmak üzere dava arkadaşları ve aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, hatıraları önünde bir kez daha saygıyla eğiliyoruz, ruhları şad olsun.”

30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili şiir Hava Uzman Çavuş Hüseyin Güvenir tarafından okundu.

Konuşmanın ardından Pazar Askeri Gazinosu’nda Kaymakam Vekili Türkmen, İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Kodaman ve Belediye Başkan Yardımcısı Ergenç tebrikleri kabul etti.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI