Pazar'da ‘Yedi Güzel Adam’’ konulu konferans düzenlendi.

Aslan, 'Bu güzel anlatımlardan sonra inşallah dava taşı diye tanımlayacağım şiir, edebiyat, kültür ve tarih, kısaca ilmi önceleyen dava taşını gediğine koyma adına bir ışık, bir taş zihninizde belirmiştir diyorum. Hepinize saygılar

YÖREDEN HABER 22.03.2016 13:06:16 102 0
Pazar
Pazar Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirilen Rize’de Eğitime Nitelik Kazandırma (RENK) projesi kapsamında Lise öğrencilerine yönelik Araştırmacı-Yazar Recep Garip’in konuşmacı olarak katıldığı ‘Yedi Güzel Adam’’ konulu konferans düzenlendi.

2 farklı oturumda düzenlenen konferans’a Kaymakam Selçuk Aslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nimet Büyük, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.



Konferansta konuşan Şair-Yazar Recep Garip; TRT tarafından dizisi çekilen ve Yedi Güzel Adam olarak bilinen edebiyat dünyasında önemli izler bırakan Sezai Karakoç, Nuri Pakdil, Erdem Beyazıt, Rasim Özdenören, Cahit Zarifoğlu, Mehmet Akif İnan, Alaeddin Özdenören ile Necip Fazıl, Cemil Meriç, Mehmet Akif Ersoy ve daha pek çok şair ve yazara gönderme yaptığı sunumunda kendi yaşam ve yazın tecrübelerini de aktararak, dinleyicilerin arasında, onları da sürekli konferansa dahil ederek yaptığı program ilgiyle takip edildi.



Ardından öğrencilerin sorularını cevaplayan Garip, öğrencilere “Yedi Güzel Adam” kitabını hediye etti. Gençlerin aktif bir şekilde katılımıyla gerçekleşen program, gençlere üstatların hayatlarına biraz olsun tanık olabilmenin mutluluğunu yaşattı.



Konferansta konuşan Kaymakam Aslan, şunları kaydetti:
“Nevruz Bayramı ve aynı zamanda Dünya Şiir Günü. İki kıymetli vesilede hocamız sağolsun yoğun programı içerisinde bizleri kırmadı. Pazar’a teşrif ettiler. Siz değerli gençlerimizle; eli kalem tutan, bir devre şahitlik etmiş, büyük insanların yanında yetişmiş, o hikmetleri sizlere taşıyacak bir köprü olarak gördüğümüz hocamızı buluşturduk. İnşallah zihninizde farklı ışıkların yanmasına vesile olmuştur diyorum. Üstat Necip Fazıl Gençliğe Hitabe şiirinin sonuna doğru gelirken “Ey Genç Adam! Bundan sonra sizden beklediğim manevi babanın tabutunun musalla taşına, Anadolu kıtası büyüklüğündeki dava taşını ise gediğine koymandır” der. Bu güzel anlatımlardan sonra inşallah dava taşı diye tanımlayacağım şiir, edebiyat, kültür ve tarih, kısaca ilmi önceleyen dava taşını gediğine koyma adına bir ışık, bir taş zihninizde belirmiştir diyorum. Hepinize saygılarımla, muhabbetlerimi sunuyorum.”









 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı