Pazar'da Yaşam Yürüyüşü

Pazar ilçesinde Rize Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından koordine edilen 'Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Yürüyüşü' düzenlendi.

YÖREDEN HABER 10.11.2014 08:27:00 135 0
Pazar
 Naci GÜVEN
Pazar'da Hükümet Meydanı mevkisinde başlayıp sahil yürüyüş parkurundan Kirazlık Limanı mevkisine yürüyüşün ardından öğretmenevindeki kahvaltı programına Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ömer kodaman, Belediye Başkanı Ahmet Basa, Cumhuriyet Başsavcısı Yalçın Küçük, Rize Halk Sağlığı Müdürü Dr. Faik Özşahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nimet Büyük, İlçe Emniyet Müdürü Güngör Kaptan, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı. Yürüyüşe bazı aileler bebekleri ile katıldı.

Yürüyüş öncesi açıklamada bulunan Rize Halk Sağlığı Müdürü Dr. Özşahin, “Rize’de düzenlediğimiz Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Yürüyüşü aktivitemizi ilçelere taşımaya karar verdik. Bu hafta Pazar ilçesinden başlamış olduk. Geniş katılımla PazarToplum Sağlığı Merkezinin koordinatörlüğünde toplandık' dedi.

Özşahin, insanlara yürümenin ve sağlıklı beslenmenin ehemmiyetini anlatmaya çalıştıklarını belirterek, “Artık her hafta sonu çeşitli yerlerde yürüyüşlerimizi sürdüreceğiz. Pazar halkının bu yürüyüşe çok teveccüh ettiğini gördüm, çok memnun oldum. Dolayısıyla bu tur etkinliklerimizi, sportif faaliyetleri halkımızın benimsemesi bizim için en önemli şey. Halkımızın kafasına bunu ehemmiyetini koyabilirsek çok değerli bir işlem yapmış olacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Kaymakam Aslan’da burada yaptığı konuşmada, modern çağın getirdiği yenilikler insanoğlunun hayatına girince en büyük sıkıntıların ortaya çıktığını ifade ederek, “Buda insana hareketsizliği getiriyor. Atalarımızın sözünde hareket bereket vardır der. Hareketsizlik insan vücudunda rahatsızlıkları kendiliğinden tetikleyen bir durumdur. Sağlık Bakanlığımız bu durumu görerek toplumda spor bilinçliğini yaygınlaştırmak ve hareketliğin faydaları noktasında yeniden katkı sunma anlamında böyle planlı insan hayatında yaşam hayatını değiştirecek öncü uygulamalar yapmaya başladı” dedi.
















Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı