Pazar'da TÜBİTAK Fuarı açılışı yapıldı

Pazar Anadolu Lisesi TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Açılışı yapıldı

YÖREDEN HABER 3.05.2016 20:00:01 512 3
Pazar
Fotoğraflar; Ali Akyıldız
Atatürk Anadolu Lisesi TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Sergisi açılışı yapıldı.

Açılışa Rize Valisi  Ersin Yazıcı, Vali Yardımcısı Mehmet Kurt,Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan,Pazar Belediye Başkan Yardımcısı Enver Ergenç,Pazar İlçe Emniyet Müdürü Güngör Kaptan,Rize İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, Pazar İlçe Milli Eğitim Müdürü Nimet Büyük ve çok sayıda davetli katıldı.

Sergi açılış konuşmasını yapan Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Kamil Görmüş,'On dört öğretmen ve altmış bir öğrencinin 10 ayrı branşta hazırlamış olduğu 32 proje ile amacımız öğrencilerimizi araştırma ,inceleme etkinliklerine yönelterek, öğrenme çabalarına katkı sunmak hem de insanlığın hizmetine sunulacak bir şeyler üretebilmenin hazzını yaşasın istedik' dedi.

Görmüş 'Fuarımızın açılışını yapmak üzere okulumuzu şereflendiren Valimiz Ersin Yazıcı'ya ve tüm davetlilere teşekkür ediyoruz'dedi.

Vali Yazıcı,
ER SEVİYEDE SERGİLENEN PROJELER, OLDUKÇA NİTELİKLİ
Geleceğin teminatı olan gençlerin yaptıkları değişik proje fikirlerinden etkilendiğini belirten Vali Ersin Yazıcı, gençlerin bilim alanında kendilerini yetiştirmelerinin, ülke olarak belirlenen hedeflere ulaşmada son derece etkili olacağını söyledi.

HER ÖĞRENCİ FARKLI NİTELİK VE YETENEKLERE SAHİPTİR
Vali Yazıcı, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:
'Bugün Pazar Atatürk Anadolu Lisesinde proje sergilerinin açılışlarını gerçekleştirdik. Fuarda gençlerimizin ne kadar çağın gereklerine ve projeye yatkın olduklarını görme fırsatı buldum. Öğrencilerin bilimsel çalışmalara ve arayışlara yöneltilmesinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Her öğrencimiz farklı nitelik ve yeteneklere sahiptir. Öğrencilerimizin potansiyellerini en üst seviyede kullanmalarını sağlamalı, topluma en yararlı şekilde hizmet etmelerine vesile olmalıyız. Bilim Fuarları öğrencilere bilimi, bilimsel düşünceyi ve araştırmayı aşılayıp sevdirmek amacıyla düzenleniyor. Bu fuarın burada açılmasında emeği geçen herkesi kutluyorum' diye konuştu.

Daha sonra Atatürk Anadolu Lisesi öğretmenleri ile bir toplantı yapan Vali Yazıcı,son sınıf öğrencileri ile hedef ve başarı konularında söyleşi yaptı.

Öğrencilere kendi eliyle kitap dağıtan Vali Ersin Yazıcı öğrencilerden okumaları hususunda söz aldı.

Vali Ersin Yazıcı daha sonra okuldan ayrıldı. 

















Anahtar Kelimeler:
ankara
3.05.2016 20:50:25
okulu ve açılışa katılanları tebrik ederim.tabi kaçkar53.com uda bu kadar güzel sunumu için

emin
3.05.2016 20:51:09
emeği geçen öğretmen,öğrencileri valimizi kaymakamımızı ve diğer katılımcılara da teşekkür ederim

metin
4.05.2016 11:48:59
tebrikler

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI