Pazar’da Toplantı yapıldı.

Ekmek Fiyat Tespit Komisyonu Pazar Ticaret Odası toplantı salonunda Ekmek Fiyatları tespiti için toplantı yaptı.

YÖREDEN HABER 18.09.2018 15:26:08 116 3
Pazar’da Toplantı yapıldı.

Haber ve Fotoğraflar; Ali Akyıldız

Ekmek Fiyat Tespit Komisyonu Pazar Ticaret Odası toplantı salonunda Ekmek Fiyatları tespiti için toplantı yaptı.

Toplantıya Pazar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Turgut Yaşar Sağbaş katılmazken, Pazar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Neşet Çakır, Rize Ticaret İl Müdürlüğü adına İsmail Çelik, İlce Tarım ve Orman Müdürlüğü adına Ziraat Mühendisi Ümit Karaman ve Pazar Belediyesi adına Kültür ve Sosyal İşleri Müdürü Abdullah Uzun katıldı.

Komisyon üyelerinse alınan Kararda, Rize il merkezinde ekmek fiyatları eski haliyle devam ettiği, dolasıyla yapılan tespit soncu ilçemiz Pazar’da Ekmek fiyatları gram ve fiyatlar aynı kalmak şartıyla zam yapılmamasına oy çokluğu ile karar verildi.

EKMEK FİYAT TESPİT KOMİSYONU TOPLANTI TUTANAĞI

Aşağıda imzası bulunan komisyon üyeleri; Ekmek fiyatlarını belirlemek üzere 18.09.2018 Salı günü saat 14.00 da Pazar Ticaret ve Sanayi Odası ‘nda toplandı.

Pazar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Neşet ÇAKIR 24.12.2017 tarih ve 30280 sayılı Resmi Gazete ‘de yayımlanan Tacir ve Sanayiciler Tarafından Üretilen Mal ve Hizmetlerin Azami Fiyat Tarifelerinin Düzenlenmesi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ‘te belirtilen:

Ancak 04/01/2012 tarihli ve 28163 sayılı Resmi Gazete de yayınlanan Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliğinde tanımlanan ekmeğe ilişkin tarifenin belirlenmesi aşamasında yönetim kurulu: 15 gün içinde Ticaret İl Müdürü ve Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, tarifeyi düzenleyen Oda ve ilgili Belediyenin temsilcilerinden oluşan heyetin değerlendirmesini alır. Heyetin değerlendirmesi ve ilgili meslek komitesinin görüşü de dikkate alınarak yönetim kurulunca oluşturulan ekmek tarifesine ilişkin teklif, Ticaret Bakanlığının görüşünün alınmasından sonra yapılacak ilk toplantıda meclisin onayına sunulur.” Hükmü gereğince Ekmek Fiyat Tespit Komisyonun oluşturulduğunu ifade eder.

Komisyon üyelerince yapılan değerlendirmeler sonucunda Rize il merkezinde ekmek fiyatları eski haliyle devam ettiği dolayısıyla yapılan tespit sonucu ilçemizde Ekmek fiyatları gram ve fiyatları aynı kalmak şartıyla zam yapılmamasına oy çokluğu ile karar verildi.

Neşet ÇAKIR                                                 İsmail ÇELİK                                    Ümit KARAMAN

Pazar Ticaret ve Sanayi Odası                    Rize Ticaret İl Müdürlüğü               İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü

Yönetim Kurulu Başkanı Ziraat mühendisi

Turgut Yaşar SAĞBAŞ                                                                  Abdullah UZUN

Pazar Esnaf ve Sanatkârlar                                                         Pazar Belediyesi

Odası Başkanı                                                                           Kültür ve Sosyal işler Müdürü

( Katılmadı)


Anahtar Kelimeler:
serkan Bayar
19.09.2018 09:03:38
İsabetli karar olmuş ekmek zaten 1.5 tl daha neyine zam verecektiniz yanii şuanki hali bile pahalı yinede komisyona teşekkürler ekmeğe zam gelmemesi tüm ilçe halkını özellikle garip gurebayı çok sevindirmiştir.

Tülay
19.09.2018 20:15:42
Bence halk Ekmek açılsın halk Ekmek 75 kr hemde daha doyurucu daha tok

Ufuk
19.09.2018 20:42:53
Bugün ekmek aldım bakkalcıyla beraber kantara koyduk 300 gram ekmek 270 grama düşmüş ?? Madem gram ve fiyat aynı nerede bu 30 gram??

1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı