Pazar’da temeli atılan fabrika hızla yükseliyor.

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu Pazar’da temeli Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in katıldığı törenle atılan çay fabrikası inşaatında incelemelerde bulundu.

YÖREDEN HABER 21.03.2016 15:51:02 108 1
Pazar’da temeli atılan fabrika hızla yükseliyor.
Pazar İlçesi Cumhuriyet Mahallesinde yapımına başlanan ve bittiğinde 400 ton/gün yaş çay işleme kapasitesi ile Çaykur’un en teknolojik fabrikalarından biri olacak olan fabrika inşaatında incelemelerde bulunan Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu fabrikanın belirtilen sürede tamamlanıp 2017 sezonuna yetişmesi için çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini söyledi.

Günlük yaş çay işleme kapasitesini artırmak için mevcut fabrikalarda yapılan revizyonların yanı sıra Pazar’da yapılan fabrika ile kapasiteye günlük 400 ton daha ilave edileceğinin altını çizen Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu:

“Bünyemize katacağımız bu özellikli fabrikamızın temelini Sayın Bakanımız ve sayın vekillerimizle birlikte attık. İhaleyi alan firmanın çalışmalarını yakinen takip ediyoruz. Belirlenen sürede fabrikamızı bitirip İnşallah 2017 yaş çay kampanyasına yetiştirmeyi hedefliyoruz.

 Bu fabrika ÇAYKUR’un aynı zamanda 400 ton/gün ile en kapasiteli fabrikası olacak. 20.820 metrekare alanda 6.288 metrekare taban üzerine inşaatı yürütüyoruz. Bu alanda 4 katlı fabrika binası ve birer katlı kazan dairesi, trafo, kulübe ve çelik sundurmalar olacak. Bu çok önemli bir yatırım.” Dedi
. 

Anahtar Kelimeler:
REiS53
21.03.2016 16:15:09
artik kota kalkar o zaman, milleti özel cay fabrikalarin kucagina itmezler,,,

1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı