Pazar’da Temel Atma Törenine Katıldı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Pazar ilçesinde ÇAYKUR'a ait yaş çay fabrikasının temel atma törenine katıldı.

YÖREDEN HABER 29.02.2016 15:04:42 213 0
Pazar’da Temel Atma Törenine Katıldı
Fotoğraflar; Ali Akyıldız
Pazar'da Cumhuriyet Mahallesi Hemşin karayolu yanında yapımına başlanan ÇAYKUR'a ait 400 tonluk yaş çay fabrikasının temel atma törenine, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk ÇELİK, Rize Valimiz Ersin YAZICI, İstanbul Milletvekili Hayati YAZICI, Rize Milletvekilleri Hasan KARAL ve Osman Aşkın BAK, Rize Garnizon Komutanı Jandarma Albay Semih COŞKUN, Rize Belediye Başkanı Reşat KASAP, Kaymakamımız Selçuk ASLAN, RTEÜ Rektörü Prof.Dr.Hüseyin Karaman, Çaykur Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu,Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa,Pazar Ziraat ve Doğa Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Fatih Seyis,Dönem Rize Milletvekili Nusret BAYRAKTAR, Kaymakam Refikimiz İbrahim GÜLTEKİN, Rize İl Emniyet Müdürü Adem ÇAKICI,STK temsilcileri,Siyasi Parti mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Bakan Çelik, fabrikanın üreticiyi güçlendireceğini vurgulayarak, ÇAYKUR ile birlikte üreticinin de geliştiğini belirtti.

Bakan Çelik. “Huzur ortamı yoksa bu tesislerin gerçekleşmesi anlamsız veya gerçekleşmesi mümkün değildir. Türkiye’de huzurun veya güvenlik ortamının güvencesi tabii ki vatandaşlarımız.


Ama özellikle Karadeniz Bölgesi insanının; ülkenin birliğine, dirliğine huzuruna bakışını bütün dünya bilmektedir. Bu huzur anlayışınız, bu huzurlu bakışınız, bu birlik ve beraberlik anlayışına katkılarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Huzur varsa, kardeşlik varsa; kalkınma var, iş var, aş var.” dedi.




Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI