Pazar’da Sergi

Tunus Cumhuriyetinden ilçemize ziyaret amacıyla gelen 4 Kaymakam bugün Pazar Belediye hizmet binasında Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan ve İnternatıonal Femin &Art Trabzon Genel Merkezine bağlı Pazar ilçesinde mevcut temsilcileriyle birlikte Kadı

YÖREDEN HABER 24.09.2014 19:08:08 153 0
Pazar’da Sergi
Sergi açılışına Tunus Cumhuriyetinden gelen 4 kişiden oluşan Kaymakam heyeti, Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan, Pazar Belediye Başkanı Dr.Ahmet Basa, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu başkanları ve daire amirleri katıldı.

Serginin açılışını törene katılan heyet birlikte yaptı. Daha sonra Kadın sanatçılar adına başkan Şükran Üst’ün başka bir yerde görevi nedeniyle sanatçılar adına yapılan konuşmada  Genel merkezin Trabzon’da kurulduğu. 8 yıldır festivallerle çalışmalar yaparak süslediklerini, İlk yılların da 3 ülke ile başlayıp,26 ülke gezdiklerini, Ülkemizi bu ülkelerde çok iyi tanıttıklarını açıkladılar. İlk yıllarında Ardeşen’e geldiklerini, Hemşin’e,Ayder yaylasına çıktıklarını açıklayan başkan yardımcısı ' Bize bugün bu imkânı sağlayan Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan’a, Pazar Belediye Başkanı Dr. Ahmet Basa’ya ve katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.

Pazar Belediye başkanı Dr.Ahmet Basa ise” Tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Ellerine sağlık diliyorum. Bu sergilerle hem ilçemizi hem de Rize’mizin tanıtımında çok faydası oldu” dedi.

Tunus Cumhuriyeti Kaymakamları adına konuşma yapan Kaymakam “Pazar İlçesi Kaymakamına ve Belediye Başkanına teşekkürlerimizi sunuyorum. Bize vermiş olduğu bu fırsatlardan dolayı son derece memnunuz. Gerçekten bizler Türkiye’nin bu kadar büyük mertebelere gelmesinden dolayı gurur duyuyoruz. İleride Türkiye’yi daha yüksek yerlerde görmek istiyoruz. Biz sizleri kardeş olarak biliyoruz. Herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan “ Katılımcılara teşekkür ediyorum. İlçemizde 2.kez beraberce bu sergiyi yapma bahtiyarlığına erdik. Geçtiğimi yıl İlçe girişinde yaklaşık 50 metreyi aşan bir duvar boyaması gerçekleştirilmiştik. İlçemize çalışmalarıyla farklı bir kimlik kattılar. Bu yıl ise daha fazla halkın katılımı ile sergi organizasyonu düşündük. Bunu Pazar Meydanında birlikte yapacaktık; ancak, bölgemizde iklim bizim istediğimiz paralel de gidemiyor. Bu nedenle Kapalı Spor Salonunda düzenlemek zorunda kaldık.

25 Farklı ülkeden 40 sanatçı katıldı. Kapalı Spor salonunda olunca ilçe halkı ile fazla iç içe olamadık. Bunu telafi etmek için bugün burada sergi açmakla telafi etmek zorunda kaldık.

Tunus’tan Mısır’dan ve Irak’tan misafirlerimiz vardı. Arapça konuşan sanatçılarımız da şeref verdiler. Ardından Kaymakamlarımızın gelişi ve Femin &Art’ında kabul edişi ile birlikte bizde beraberce sergi açmayı tasarladık.

Biz ülkemizde olan güzellikleri onlar la da paylaşmayı arzu ettik.

İnşallah hedeflendiğimiz noktaya ulaşırız.

Ben serginin açılmasına vesile olanlara teşekkür ediyorum. Femin &Art yöneticilerine Kültürler arası kaynaşmayı sağlamak için yaptıkları çalışmalardan dolayı da ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.
 




Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI