Pazar'da Savcılar'a veda yemeği düzenlendi

Pazar Bölge Adliyesi’nden son HSYK 2014 yaz kararnamesi doğrultusunda görev yerleri değişen Cumhuriyet savcısı ve hakime için veda yemeği tertip edildi.

YÖREDEN HABER 28.06.2014 10:12:48 54 0
Pazar
Naci GÜVEN
Adliye personeli tarafından organize edilen ve Suada Hotel’de düzenlenen Cumhuriyet Savcısı Mehmet ve eşi Hakime Rüveyda Kürkçü’nün veda yemeğine Kaymakam Selçuk Aslan’ın yanı sıra Kürkçü’lerin meslektaşları, avukatlar ve dostları ile adliye personeli katıldı.

Yemek sonrası bir konuşma yapan Cumhuriyet Başsavcısı Yalçın Küçük, kendisi gibi savcı olan Mehmet Kürkçü’nün hakim olarak, hakime eşi Rüveyda Kürkçü ile birlikte Manisa’nın Alaşehir ilçesine atandıklarını belirterek, “Pazar’daki hizmetlerinden dolayı meslektaşlarıma teşekkür ederek, yeni görev yerlerinde başarılar dilerim. Allah yollarını ve bahtlarını açık etsin, Allah utandırmasın ve bizleri de unutmasınlar diyorum. Veda kelimesi mahiyetiyle ayrılığı, bir anlamda da hüznü ifade ediyor. Ancak, her ayrılık yeni bir başlangıca vesiledir” dedi.

Kürkçü’ler veda gecesinde buluşmanın çok zor bir duygu olduğunu anlatarak, “Üç yılın nasıl geçtiğini sorsanız açıkçası anlayamadık. Pazar’ın bizim için ayrı bir yeri var. Çünkü evliliğimizin ilk yılı burada geçti. Oğlumuz burada dünyaya geldi. Çalışma esnasında zaman zaman stresli dönemlerimiz oldu. Bundan dolayı istemeden de olsa kalbinizi kırmış olabiliriz. Bundan dolayı hepinizden helâlık istiyoruz. Bizde herkese hakkımızı helal ediyoruz” diye konuştu.

Kaymakam Aslan’da yaptığı konuşmada, ayrılıkların her zaman hüzünlü olduğunu ifade ederek, “Erdem Beyazıt’ın beyiti ile söze girmek istiyorum. “Çıkacağız yola hesap günü gelince, yağmur yüzümüze değince, güneş bir mızrak boyu yükselince” diyor usdat şiirinde. Yol hepimiz için mukadderat ama hayat yolu ama sayılı güne tabi mesai yolu. Yol kader olunca önemli olan yola çıkmaktan ziyade geride bıraktığımız izler olduğuna inanıyorum” dedi.

Program, Kaymakam Aslan ve protokol üyeleri tarafından tayinleri çıkan hakime ve savcıya plaket ve hediyelerinin verilmesiyle sona erdi.
 






Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI