Pazar’da Organik Gübre üretimi

Pazar’da Organik gübre üretiminde olumlu sonuçlar alındı.

YÖREDEN HABER 1.11.2017 14:22:57 46 1
Pazar’da Organik Gübre üretimi

Pazar’da” Lazutim Organik Solucan Gübresi “ üretimi yapan şirketin yönetim kurulu  Başkanı Sadık Hür yaptığı açıklamalarda “ Bölgemizin ihtiyacı olan organik gübreyi Pazar’da ürettik.2014 yılında üretime başladık.

Tarım Bakanlığından izinleri alarak hızlı bir şekilde üretime işletmemizin bulunduğu Derebaşı köyündeki tesislerimizde devam ediyoruz.Hammaddeyi Doğu illerimizin yayla bölgelerinden büyük hayvan tezeği olarak temin etmekteyiz.

Bir yandan satış yaparken, diğer yandan da vatandaşları bilgilendirmeye çalışıyoruz. Bölgemizde organik gübre daha yeni yeni kullanılmaya başladı.

Bu gübre özellikle Çay, Kivi ve bilumum sebzelerde kullanılıyor.Deneme çalışmalarımızı Hemşin bölgesinde tespit ettiğimiz noktalarda yaptık. Elde ettiğimiz neticeler olumlu istikamette olup, çay da verimi % 25 artırdığını gördük.Gübre temin etmek isteyenler Pazar Ziraat Odasından ve ilçedeki nokta satış alabilirler” dedi.

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ..


https://www.facebook.com/152879178519988/videos/250254998782405/?hc_ref=ARTuDElXL3b8eTR7ldG2SqU3ycxZp6uGelP-JmXeHc-hRXi2Q6N-_1yQvoQbIGli8e8&pnref=story
Anahtar Kelimeler:
Ahmet doğanay
1.11.2017 18:13:23
kaçkar 53 haber sitesini tebrık edıyorum genelde doğal haberler yayınlıyor bölgemizin sesi olmakta adımlar atıyor işte bölgenın organık gübre fabrıkasını yine bizlere duyuran kaçkar 53 oldu tebrik ve teşekkür edıyoruz bizim sesimiz demek organikle uğraşan arkadaşlarıda tebrık edıyorum bölgede böyle aydın insanların varlığı nekadar güzel pazarı heyacanlandırıyor bunlar ama bazılarınıda abdestı bozuluyor bunuda biliyoruz olsun donları ıslanana kadar abdest bozmaya devam etsınler yine bu güzel insanlar çalışmalarından uzak durmıyacaklardır.

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI