Pazar’da Muhtarlar günü töreni

Geçtiğimiz yıl, muhtarlarımız ve muhtarlık müessesesinin ihtiyaçları, karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ile bu müessesenin tarihsel bağlarını korumak amacıyla, 19 Ekim günü hükümet tarafından Muh

YÖREDEN HABER 19.10.2016 10:59:48 432 0
Pazar’da Muhtarlar günü töreni
Fotoğraflar; Ali Akyıldız

Bu münasebetle Pazar İlçesinde kutlama törenleri yapıldı. Demokrasi Meydanında yapılan törene Pazar Belediye Başkanı Dr.Ahmet Basa,İlçe Jandarma Komutan V. Cabir Aydemir, İlçe Emniyet Müdürü Güngör Kaptan, Daire amirleri, STK lar Pazar Muhtarlar Derneği ve Pazar Hür Muhtarlar Derneği, Muhtarları derneği Mahalle M ile vatandaşlar katıldı.
Tören Demokrasi Meydanında Atatürk anıtına çelenk koyma ile başladı. Saygı duruşu ve istiklal marşı okunuşu, göndere bayrak çekimi devam eden törende Pazar Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Rıza Avcı ve Hür Muhtarlar Derneği adına Mustafa Balmuk konuşma yaptılar.


Avcı Müdürlerimiz ve Sevgili Muhtarlarımız hepiniz 19 EKİM Muhtarlar günü kutlama programımıza hoş geldiniz” dedi.
 
Ali Rıza Avcı “Osmanlı arşivinde 2. Mahmut Döneminde yayımlanan ferman ile 19 EKİM 1829 Tarihinde kurulan Muhtarlık Teşkilatının kuruluş günü esas alınarak Sayın Başbakanımız ve Bakanlar Kurulu kararı ile 19 EKİM günü Muhtarlık Günü olarak kutlanmasına geçtiğimiz yıl karar verilmiştir. Artık bizlerinde bir günü vardır. Bizlere bu değeri veren başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız olmak üzere tüm Hükümet Üyelerine çok teşekkür ederim.
 
Biz dernek olarak, muhtarlık camiasına nasıl faydalı olabiliriz sorusundan yola çıkarak çalışmalar yapıyoruz. Muhtarlık müessesesi; kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından olup yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden, devletimizin her noktadaki kurumsal temsilciliği olduğu aşikârdır.
 
Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Yönetim anlayışımızda, vatandaşlarımızın devletimize ihtiyaç duyduğunda çalacakları ilk kapının muhtarlıklarımız olduğu bilinci çok önemli bir yer tutmaktadır. Günümüzde kendini yenileyen kurumların başında gelen muhtarlık en ücra yerleşim yerine bile çağdaş kamu yönetimi anlayışını taşıyarak hem sevinçte hem de hüzünde halkının her zaman yanında ve hizmetindedir. Muhtarlarımızın zor şartlar ve kısıtlı imkânlarla yürüttükleri fedakârca hizmetlerin karşılığı manevi haz olsa da son dönemde yapılan maddi ve manevi iyileştirmelerin artarak devam etmesi devletimizin bizlere verdiği önemin bir göstergesidir.
 
Bu duygularla başta siz Pazar Muhtarlarımız olmak üzere tüm muhtarlarımızın 19 EKİM Muhtarlar Gününü kutluyor, bu güzel programa katılımızın için teşekkür ediyor, en içten sevgi ve saygılarımızı sunuyorum” dedi.

Mustafa BalmukSayın Belediye Başkanım Protokolün Değerli üyeleriSaygı Değer Muhtar Arkadaşlarım ve kıymetli halkım Muhtarlar Gününe hoş geldiniz.



            Bu muhtarlar gününde Cumhuriyetimizin Kurucusu olan Atamızın huzurundayız.  Vatan topraklarında içerdeki ve dışarıdaki vatan hainlerine, bu vatanı böldürtmeyeceğiz, devletimizle birlikte vatan topraklarında rahat yaşamak için bu vatan hainlerine karşı beraber mücadele yapacağız. Göklerde bayrağımız dalgalanacak, bu vatan topraklarında ezanımız susmayacak, yetişen nesil rahat yaşayacak. Tüm bunların sağlanması için elimizden gelen mücadelemizi yapacağız ve tüm muhtarlarımın muhtarlar gününü kutluyorum hepinize saygılar sunuyorum”dedi.

Konuşmaların ardından Pazar Muhtarlar Derneği ve Hür Muhtarlar Derneği ve Mahalle Muhtarlar Derneği üyeleri Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan'ı makamında ziyaret ettiler.



Programları dolayısıyla Pazar'da bulunan Rize milletvekili Osman Aşkın Bak’ da Pazar Kaymakamı Aslan'ı ziyaret etti.

Milletvekili Bak muhtarların 19 Ekim Muhtarlar Gününü kutladı.



Aslan “Muhtarların demokrasinin vazgeçilmezleri olduğunu, bizzat yaşadıkları ve görev yaptıkları mahalde ki her türlü sorunu ilgili yerlere aktarma ve takip etme görevini gerçekleştirdiklerini ve vatandaşlarımızın hizmetle buluşturulmasında en yakın çalışma arkadaşı olduğunu belirtirken; Vatandaşlarımızın kamu ve yerel yönetimlerce gerçekleştirilen hizmetlerle buluşması, insanımızın mutlu ve huzurlu bir yaşam sürmeleri için kamu ve yerel yönetimler arasında önemli bir köprü vazifesi gördüğünü dile getirdi.



Kaymakam Selçuk Aslan ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Gününü kutladı, tüm muhtarlarımıza başarı dileklerinde bulundu.
 
 
    

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI