Pazar’da Kütüphane Haftası Kutlama Programı Düzenlendi

Pazar İlçesinde Haberal Ortaokulu ve İlçe Halk Kütüphanesi ile ortaklaşa düzenlemiş olduğu kutlama programı Pazar Belediyesi Kültür Salonunda yapıldı.

YÖREDEN HABER 28.03.2016 13:42:05 275 0
Pazar’da Kütüphane Haftası Kutlama Programı Düzenlendi
Fotoğraflar ; Ali Akyıldız
Toplantıyı Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan, Pazar Belediye Başkan Yardımcısı Enver Ergenç, Jandarma Komutanı Üsteğmen Gökhan Erer, İlçe Emniyet Müdürü Güngör Kaptan, Askerlik Şube Başkanı Üsteğmen Emel Erer, Pazar Müftüsü Mustafa Düzgüney,İlçe Milli Eğitim Müdürü Nimet Büyük, Pazar Yüksek Okul Derneği Başkanı Sadık Hür,STK temsilcileri, Okul Müdürleri ve öğrenciler katıldı.
d
Sunuculuğu Haberal Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Burak Çevik yaptı.
 
Çevik, Bizi artıran yalnızca bildiklerimizden, bildiklerimizi geliştirmek ve pekiştirmek için kullanılacak tek yolun okumak olduğunu unutmayalım. Sayın Kaymakamım değerli amirlerim, meslektaşlarım ve sevgili öğrenciler. Kutlama Programına hoş geldiniz” dedi.
 
Daha sonra Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Kütüphane konulu yazılar ve şiirlerden sonra Kütüphane konulu tiyatro oyunları, Kütüphane gösterisi ve ödül töreni yapıldı.
 
 Törenin ardından katılımcı protokol mensupları, öğretmenler ve öğrenciler ile birlikte kütüphane ziyaret edildi. Ardından Protokol Pazar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü, Kütüphane Müdür Vekili Abdullah Uzun’u ziyaret ettiler. Burada yapılan ikramlardan sonra etkinlik sona erdi.  
 
Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan Ödül Törenin ardından yaptığı konuşmada “ 52 Kütüphaneler Haftası Kutlama Programına Hoş geldiniz. Sizler çok okuyorsunuz biliyorum. Sizler Kitaba da çok kıymet veriyorsunuz onu da biliyorum. Vali amcanızın başlattığı RENK Projesi ile biz her gün yirmi dakika kitap okuyoruz değil mi? Öğrenciler hep bir ağızdan “EVET” dediler. Aslan “Aferin sizlere” diyerek karşılık verdi. Dünyanın sınırlar itibarıyla en büyük devleti Moğollardır. Cengiz Han İmparatorluğu şu ana kadar hiçbir devlete nasip olmayan bir coğrafya ya hükmettiler. Ama bu devasa devleti kuran Moğollardan geriye hiçbir iz ve esamisi kalmamıştır. Bugün tamamen çöl olan bir coğrafyada barınmaktadırlar. Bunu şunun için vurguluyorum. Tarih yapanlar tarihlerini yazamazsa, yazdıklarını kütüphanelerde muhafaza edemezlerse benliğini kaybederler. Ulusal hafızasını yitirir. Ne istediklerini yok ederler. Birde “ÇİN” gerçeği var. Dünyanın dörtte biri Çinlilerden oluşur. Bu Çinliler bir dönem büyük imparatorluk oldular. Uzunca bir süre kendi egemenlikleri kaybetmişler. Ver bugün dünyada en fazla medeniyete ulaşmışlar ve en çok kütüphane kurar hale gelmişlerdir. Eğer bizde var olmak iddiasındaysak, bir medeniyet kurmak iddiasındaysak düşünmek, yazmak, yazdırılıp kütüphanelerde doğru depolayıp, insanların istifadesine sunmak zorundayız. Bunu başarabilirsek büyük oluruz. Aslan Öğrencilere sordu “Arkadaşlar dünyanın en büyük kütüphanesi neredeydi?” öğrenciler hep birlikte “Amerika’da” cevap verdiler. Aslan, bugün dünyanın istisnasız, tartışmasız, en büyük devleti ve en fazla kültür üreten yönüyle siz cevap verdiniz Amerika, bu tesadüf değil, bu kütüphanelerden geçiyor. İnşallah kütüphane bilinci içerisinde siz değerli evlatlarımızı yetiştiririz. Bizim nesil bunun kıymetini bilemediği için kaybetti. Tüm ümidimiz, mücadelemiz sizlersiniz. Bu milletin ümidi sizlersiniz. Kütüphane Haftasının hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Hepinize saygılar sunuyorum” dedi.   


























Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI