Pazar’da Kütüphane haftası dolu dolu kutlandı

Pazar’da Kütüphane haftası dolu dolu kutlandı

YÖREDEN HABER 30.03.2019 19:11:28 82 0
Pazar’da Kütüphane haftası dolu dolu kutlandı

PAZAR-Her yıl Mart ayının son Pazartesi günü kutlanmaya başlanan Kütüphaneler Haftasının 55.si bu yıl 25 Mart 2019 ile 31 Mart 2019 tarihleri arasında okuma oranını yaygınlaştırmak temasıyla kutlanmaya başlandı.

Rize’nin Pazar İlçesinde İlçe Halk Kütüphanesinde öğretmen, öğrenci ve velilerin katılımıyla “kitap okuma” etkinlikleri düzenlendi.

Pazar İlçe Halk Kütüphanesi Müdür Vekili Ahmet Kiraz yaptığı açıklamalarda 'Günümüz ihtiyaçlarının ve gelecek kuşakların ihtiyaçlarının karşılanması temelinde bir kalkınma modeli olan ve geleceğide sahiplenen ''Sürdürülebilir Kalkınma'' 20.yüzyılın sonlarına doğru dünya gündemine oturmuştur ' dedi.

Kiraz “ Bu kalkınma modeli herkesin temel ihtiyaçları ile daha iyi bir hayata ilişkin beklentilerinin karşılanmasına imkan vermeye yöneliktir.Toplum genelinde bilgi ve bilgiye erişimin artmasının insanların hayatını iyileştirdiği ve ''Sürdürülebilir Kalkınma''yı desteklediği savunulmaktadır.Bu bağlamda bir bilgi yuvası olan Kütüphaneler bilginin ve bilgiyi kullanmak için gerekli becerilerin herkes tarafından erişilebilir olması ''Sürdürülebilir Kalkınma'' modelinin bir güvencesi ve etkin rolüdür' diyerek sözlerini ifade etti.

Ahmet Kiraz 'Pazar Mehmet Akif Ersoy İlçe Halk Kütüphanesi İlçe Kaymakamımız Sayın Ayhan TERZİ'nin 1 Yıl boyunca Kütüphanemiz kitaplarından en çok kitap okuyan 2 ortaokul öğrencisini ödüllendirmesi ile sonlanan Kütüphane haftası etkinlikleri hafta boyunca İlçe,Merkez Köy ve Mahallelerdeki İlk Orta ve Lise düzeyinde 21 okuldan mezun olacak sınıflar,randevulü bir şekilde Kütüphanemize davet edilerek okul kütüphanelerine hediye verilmesi, okuma etkinliği,Kütüphane tanıtım etkinliği, ve haftanın temasına ilişkin bilgilendirme yapılarak değerlendirilmiş ve bu sayede vaktinin bir kısmını kütüphanede geçirenlerin sayısını arttırmayı,ve internet bağlantısına sahip olmanın ötesinde bir kavram olan bilgi toplumu oluşturmayı hedeflemiştir' Pazar'ımızın Rize'mizin ve Türkiye'mizin
''55.Kütüphane Haftası''Kutlu olsun' dedi.

Daha sonra Pazar İlçe Halk Kütüphanesi Müdür V. Ahmet KİRAZ, 55. Kütüphane Haftası dolayısıyla en çok kitap okuyan iki öğrenci ve velileri ile birlikte Pazar Kaymakamı Ayhan TERZİ 'yi makamında ziyaret ettiler.

Ziyaretçilerle bir süre sohbet eden Kaymakam Terzi, kütüphanede 1 yıl boyunca tutulan istatistikler neticesinde en çok kitabı okuyan Haberal Ortaokulu 6.sınıf öğrencisi Emre İSKENDER 'e ve Pazar İmam Hatip Ortaokulu 6.sınıf öğrencisi Fatmagül CİHAN 'a saat hediye etti.

ETKİNLİKLER

55.KÜTÜPHANE HAFTASI

OKUMA TANITIM VE BU YILIN TEMASIYLA İLGİLİ BİLGİLENDİRME ETKİNLİĞİ 1.GÜN

AHMET MESUT YILMAZ İLKOKULU

AHMET TAHTAKILIÇ ORTAOKULU

HABERAL ORTAOLULU

İMAM HATIP ORTAOKULU

FEN LİSESİ

……

55.KÜTÜPHANE HAFTASI

(Sürdürülebilir Kalkınmada Kütüphanelerin Etkin Rolü)

TANITIM VE OKUMA ETKINLİĞİ

2. GÜN (26.03.2019 SALI)

FUAT ERGENÇ ORTAOKULU

VEYSEL VARDAL İLKOKULU

TOKİ ORTAOKULI

AKTEPE ORTAOKULU

HAMİDİYE ORTAOKULU

……

55.KÜTÜPHANE HAFTASI

(Sürdürülebilir Kalkınmada Kütüphanelerin Etkin Rolü)

TANITIM VE OKUMA ETKINLİĞİ

3.GÜN (27.03.2019 ÇARŞAMBA)

İMAM HATİP LİSESİ

ZÜBEYDE HANIM ANAOKULU

KIZKULESİ M.T.ANADOLU LİSESİ

ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSESI

MEKTEBİM KOLEJİ

…….

55.KÜTÜPHANE HAFTASI

(Sürdürülebilir Kalkınmada Kütüphanelerin Etkin Rolü)

TANITIM VE OKUMA ETKINLİĞİ

4 ve 5. GÜN (28.03.2019 Perşembe)

HAMİDİYE ÇÖZÜM KOLEJİ

HÜSEYİN SARIOĞLU İLKOKULU

PAZAR MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

VALİ ERDAL ATA İLKOKULU

…….


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı