Pazar’da Kurslar Arı gibi çalışıyor.

Pazar’da Kurslar Arı gibi çalışıyor.

YÖREDEN HABER 22.03.2019 15:09:52 89 0
Pazar’da Kurslar Arı gibi çalışıyor.

Ali Akyıldız ( Kaçkar53.com)

PAZAR-Pazar Halk Eğitimi Merkezi tarafından açılan ücretsiz kurslara talep oldukça yoğun oluyor.

Pazar Halk Eğitim Merkezi yıl içinde açmış olduğu Kurslarla her yaşta ev hanımlarına hitap etmeye devam ediyor.10 Ekim 2018 yılında açılan “El Emeği, Göz Nuru” dokuma kursu devam ediyor.

Eğitim Merkezi müdürü Celil Çakıroğlu ve Kurs ’ta görev yapan usta eğitici ile kursiyerler yaptıkları açıklamalarda “ bir yandan meslek öğreniyor, diğer yandan ailemize ekonomik katkı sağlamaya çalışıyoruz” dediler.

Pazar Halk Eğitim Merkezi Müdür Celil Çakıroğlu '2018-2019 eğitim-öğretim yılında açılan kurslar ve yapılan etkinlikler hakkında istatistiki bilgiler verdi. Kursumuz 10 Ekim’de başladı 14 Haziran’da okulların kapanmasıyla sona erecek. Kursumuza 12 öğrenci ile başladık ve devam ediyor” dedi.

Usta öğretici Aliye Kızılhan “ Usta öğretici olarak çalışıyorum. Yöremizde öne çıkan kumaş üzerine çalışıyoruz. Daha önceki yıllarda yapmış olduğumuz dokumaya bir süre ara vererek yeniden başladık. Burada çalışan kursiyerlerimizle daha önce aldığımız siparişleri yapıyoruz. Bir yandan meslek öğrenirken, diğer yandan da ailemize az da olsun destek oluyoruz” dedi.

Kursiyer Aydan Sümer “ burada olmaktan son derece memnunum. Evimin işlerini sabah yaparak buraya geliyorum. Arkadaşlarımla birlikte hocamın verdiği iplikleri dokumaya çalışıyorum” dedi.

Çakıroğlu,” Kursumuz yöresel ürün dokuma ile devam ediyor. Burada Rize Bezi dokuma kursu 10 öğrencimiz ile devam ediyor, sepet örme kursu, iskemle, hediyelik eşya yapımı, ahşap hediyelik eşya, mefruşat, giyim kurslarımız devam ediyor. Daha çok kursa 35-40 yaş yetişkinler tercih ediyor. Ev hanımları katılıyor” dedi.

Kızılhan. “Burada yapılan ürünleri hem satıyor, hem de sipariş üzerine yapıyoruz. Ayrıca sergilerde de teşhir ediyoruz. Genç yaşlı fark etmez kursa katılabilir. Biz bir günde öğretiyoruz. Hiçbir işe yapmak istedikten sonra zor değil” dedi.

Çakıroğlu “ yapılan malzemeleri Halk Eğitim olarak satabilecek olduğumuz bir yerimiz yok. Ama kursiyerler sipariş alarak bu işi yapıyorlar” dedi

Kursiyer Eda Yeniçırak “Rize insanından tek isteğim Rize bezine sahip çıkmasıdır” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI