Pazar'da İsrail zülmüne 2. Protesto STK'lardan

Pazar ilçesinde bir araya gelen bazı Sivil Toplum Kuruluşları (STK) İsrail'in Filistin'de yapmış olduğu insanlık dışı zulmü protesto ederek kınadı.

YÖREDEN HABER 24.07.2014 21:14:25 152 0
Pazar
Naci Güven
İlçe meydan Parkı’nda toplanan grup bir basın açıklaması yaparak Filistin'e yönelik insanlık dışı saldırıları kınayarak İsrail'e lanet yağdırdı. Buradaki kınamaya katılan Pazar AK Parti İlçe Başkanı Sabri Aydoğdu ve yönetim kurulu üyeleri ile Diyanet - Sen Pazar Temsilcisi Cemal Taşçı’da destek verdi.

Grup adına basın açıklamasını Yapan Ahmet Köse, “Faşist İsrail özellikle iftar ve sahur saatlerinde saldırılar düzenlemektedir. Karşımızda, Ramazan ayını cehenneme çevirmekten haz alan, kadın ve çocuk öldürmekten haz alan, aşağılık bir zihniyet vardır” dedi.

Açıklamada, Irkçı ve terörist İsrail işgal ettiği Filistin topraklarında Müslümanlara yönelik katliamlarına devam ettiği belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:
“Faşist İsrail’in, üç Yahudi gencin kaybolmasını bahane ederek başlattığı saldırılar, bu gençlerin cesetlerine ulaşıldıktan sonra daha da arttı. Birleşmiş Milletler, ABD ve başta İngiltere olmak üzere, Avrupa Birliği ülkeleri terörist İsrail’in saldırılarını bir savunma hakkı olarak nitelendiriyorlar. Oysa bu üç gencin kaybolmasından da, öldürülmesinden de İsrail istihbaratı sorumludur. Çünkü İsrail daha fazla Müslüman kanı dökebilmek için her türlü aşağılık davranışı yapabilecek bir karakterdedir. İsrail, bu gençlerin öldürülmesini tüm dünyaya “HAMAS’ın işi” şeklinde pazarlayarak saldırıya uğramışlık bahanesiyle Filistin halkına karşı girişeceği katliamı meşrulaştırmak istemiştir. Faşist İsrail özellikle iftar ve sahur saatlerinde saldırılar düzenlemektedir. Karşımızda, Ramazan ayını cehenneme çevirmekten haz alan, kadın ve çocuk öldürmekten haz alan, aşağılık bir zihniyet vardır. Saldırılarda meskenlerin yanı sıra mabetler ve sağlık merkezleri de vurulmuştur. Mabetlere yapılan saldırılar, Siyonist İsrail’in kendinden başka kutsalının olmadığının göstergesidir. Sağlık merkezlerine düzenlenen saldırılar, Siyonist İsrail’in düşük yoğunlukta bir soykırım yaptığının göstergesidir.”

Bu arada eğitimci Osman Kaya'da yazdığı şiirini okuyarak protestoya destekte bulundu.

Ayrıca, Pazar Sahil Camisi’nde yarın Cuma namazının ardından gıyabi cenaze namazı kılınacağı bildirildi.

 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI