Pazar’da İlgi çeken Trafik Uygulaması

Pazar’da İlgi çeken Trafik Uygulaması

YÖREDEN HABER 6.02.2019 14:58:50 143 0
Pazar’da İlgi çeken Trafik Uygulaması

Ali Akyıldız (Kaçkar53.com)

İçişleri Bakanlığı, trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması ve yaya geçitlerinin kullanımını yaygınlaştırılması amacı ile “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla 06.02.2019 Salı (bugün) 81 ilde 12.00 13.30 saatleri arasında eylem yapıldı. Bütün illerde eş zamanlı yapılan eylem ile 2019 yılı Yaya Öncelikli Trafik yılı ilan edilişi, kampanya ve tanıtımlarla kamuoyuna duyurulması amacıyla Rize’nin Pazar İlçesinde de uygulama yapıldı.

Yapılan açıklamada “Bakanlık daha önce de yılda yaklaşık 7 bin 400 insanın hayatını kaybetmesine, 300 bin vatandaşın yaralanmasına sebep olan trafik meselesine çözüm bulabilmek için yoğun güvenlik önlemlerinin yanı sıra farkındalığı artırıcı kampanyalar düzenledi. Bakanlık bu kapsamda; 'Kırmızı Düdük', ''Bu Yolda Hep Birlikteyiz', 'Çocuklar, Polis, Jandarma Trafik Denetiminde' kampanyaları, kaza kara noktalarında alınan tedbirler, hava araçları ile denetim, trafik denetimlerinde yüz yüze iletişimin arttırılması, trafik ekiplerine motosiklet takviyesi, otoyollarda ortalama hız koridoru oluşturulması, kazaların yoğun olarak meydana geldiği gün ve saatlerde ekip ve personel sayısının iki katına çıkarılması ve trafik ekiplerinin görünürlüğünün artırılması, bayramlarda alınan yoğun güvenlik önlemleri, karayollarına yerleştirilen maket araçlar, trafik eğitimleri gibi birçok uygulamayı hayata geçirdi” denildi.

Eğitici Faaliyetler kapsamında ise Pazar İlçesi genelinde 'Yaya Öncelikli Trafik' için hazırlanan afiş ve pankartlar çoğaltılarak merkezlerindeki kamu kurum ve kuruluşlara asılacak. Etkinliğin yapılacağı yaya geçitlerinde görevli kolluk personeli tarafından hazırlanan el broşürleri sürücü ve yayalara dağıtılacak. Ayrıca yaya güvenliğine yönelik hazırlanan video yaşam tünellerinde ve uygun yerlerde gösterilecek.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI