Pazar'da Hijyen eğitimi verildi

Pazar Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü seminer salonunda Sağlık Meslek Lisesi Meslek dersleri Öğretmeni Hikmet Önkal tarafından esnafa yönelik hijyen eğitimi verildi

YÖREDEN HABER 4.07.2014 23:41:48 18 0
Pazar
Her dal ve meslek türünden esnafın katıldığı hijyen eğitimi 04 Temmuz 2014 günü verilen eğitim sonunda alınan belgeler ile portör muayenesi yaptırmak zorunda kalmayacaklar.

Hijyen eğitimlerinin gerekçesini açıklayan kurs eğiticisi Önkal, “05 Temmuz 2013 tarih ve 28698 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Hijyen Eğitim Yönetmeliğine göre daha önce yapılan portör muayeneleri ve tetkikleri bundan sonra yapılmayıp, işyeri çalışanlarının ve bizzat çalışıyor ise işyeri sahipleriyle işletenlerin de bu eğitime katılıp belge almaları sağlanacaktır. Belge almayıp belirtilen iş kolları üzerinde çalışanlara yasada belirtilen miktarda maddi yaptırım uygulanacaktır” dedi. 

Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ömer Keskin ise yaptığı açıklamada, bu eğitimin ilkinin 30-31 Ekim 2013 de kamuda çalışan aşçılar ile okullardaki kantin işletmecileri ve çalışanlarına yönelik düzenlendiğini ifade ederek, “Ekim 2013 tarihinden bu yana belediye Zabıta Amirliği ile işbirliği halinde esnafa haber vererek bu Hijyen Eğitimi Kursunun altıncısını açtık. Ama hala belge almayan iş kollarının mensupları olduğunu tahmin ediyoruz. Seminer salonumuzun müsait olması nedeni ile Kil-Pa ve BİM AŞ marketler zincirinin Ardeşen ve Pazar şube çalışanları ile A 101 Marketler zincirinin İyidere –Hopa arasındaki bütün şubelerinin çalışanlarına ikişer seferde (çalışan ve vardiyede olan) eğitimleri kurumumuz tarafından verildi. Ayrıca ÇAY-KUR ‘a bağlı Hemşin, Pazar, Kirazlık, Melyat ile Çayeli Sabuncular ve Aşıklar Çay Fabrikalarının bütün çalışanlarına eğitim imkanı bu kurumla işbirliği halinde müdürlüğümüzce sağlandı. Biz kurum olarak bu konuda gereken duyuruları yapıyoruz. Sayın kaymakamımız Selçuk Aslan’ında belirttiği üzere esnafımızın cezai müeyyideye düşmemesi için eğitimlere katılıp belgelerini almaları gerekmektedir” şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI