Pazar’da Fotoğrafçılık kursuna büyük rağbet

Pazar Halk Eğitimi Merkezi müdürlüğü ile RİFSAD Fotoğraf sanatçıları derneğinin ortaklaşa Pazar İlçesinde ilk kez düzenledikleri kursa büyük katılım oldu.

YÖREDEN HABER 17.12.2014 08:09:10 568 0
Pazar’da Fotoğrafçılık kursuna büyük rağbet
Kurs Öğreticisi Emin Kanbur ve Pazar Halk Eğitimi Merkezi Müdür yardımcısı Orhan Albaş yaptıkları açıklamalarda şunları söylediler.

EMİN KANBUR (KURS ÖĞRETMENİ)
“Rize'nin Pazar ilçesinde ilk etapta 15-20 kişilik bir kurs düşünürken, biz bu sayının çok daha yüksek olacağını açıklayınca 50 kişilik kontenjanlı kursumuzu açtık. Çok kısa zamanda da bu sayıya ulaştık.

Kursa katılım sayısını 50 tuttuktan sonra birçok kişi daha katılmak istedi. Bunları kabul edemedik. Bu kurs bitince yenisinin açılabilmesi için bugünden itibaren yeni bir çalışma başlatıyoruz. Bölgemiz fotoğraf sanatları yönünden çok zengindir.

Bu zenginliğin ilçelerimizde destek görmesi oldukça sevindiricidir. Kurslar aynı zamanda o ilçeye sosyal aktivite kazandırması açısından da önem taşıyor. Bu kurs, katılan kursiyerlerimizin boş zamanları için iyi bir uğraş olacaktır. Bölgeye ve kursa katılanlara da ayrıca ekonomik girdi sağlayacağına inanıyorum”

PAZAR HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜR YARDIMCISI ORHAN ALBAŞ
“Bugün itibarıyla Halk Eğitimi bünyesinde 60 kursumuz var. Bunlardan biri de Fotoğraf ve Fotoğrafçılık kursudur. Emin beyle Rize’de tanıştık. Kendisine rica ettik. Sağ olsun bizi kırmadı. Bizim burada usta öğrencilerden de talepler vardı.

Haftada iki gün Emin Bey Salı ve Cuma günleri Rize’den gelerek ders veriyor. İlk etapta 12 öğrencinin üzerine çıkamayacağımızı düşünüyordum.

Çünkü kurslarımız en az 12 öğrenci ile açılıyor. Kursu açınca büyük bir talep oldu. Maksimum 50 öğrenci ile kursumuzu açtık. Kursumuz 2 Aralık 2014 tarihinde başladı. 25 Ocak 2015’te sona erecek.Hatta bu kursa yeterli sayı olunca katılamayanlar oldu.2015 Mart ayında yeni bir kurs daha açabileceğimizi düşünüyoruz'
 
Kursun bugün kü dersinde Pazar'lı fotoğraf sanatçısı Adem Genç kursiyerlere sunum yaptıktan sonra, her biri çok değerli fotoğraflarından doyumsuz bir gösteri yaptı.Kursiyerler tarafından ilgi ile izlenen fotoğraflar sona erince ardından büyük alkış aldı.




kaçkar53.com paylaşan: ogunuzun
Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı