Pazar’da ‘Dünya’da Bilim ve Teknoloji yarışı konulu Konferans

Pazar Kaymakamlığının destek ve himayelerinde 07/01/2016 tarihinde Rize’de Eğitime Nitelik Kazandırma (RENK) projesi kapsamında Pazar Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi konferans salonunda anlamlı bir konferans gerçekleştirildi.

YÖREDEN HABER 9.01.2016 13:25:39 21 0
Pazar’da ‘Dünya’da Bilim ve Teknoloji yarışı konulu Konferans
Pazar 10 Mart Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi, Pazar Kız Kulesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Pazar Fen Lisesi ve Pazar Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri için Araştırmacı-Yazar Ramazan BAKKAL’ın konuşmacı olarak katıldığı ‘’Dünyada Bilim ve Teknoloji Yarışı’’ 2 farklı oturumda düzenlendi.

Konferans, Pazar Kız Kulesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmeni Asuman AKPULAT tarafından Ramazan BAKKAL’ın biyografisinin okunmasının ardından söz alan Ramazan BAKKAL, öncelikle bilimin temel kavramlarıyla ilgili bilgiler verdi. Hayatı kolaylaştıran buluşlardan hangilerinin bize ait olduğunu dünyadaki örneklerle karşılaştırarak anlattı.

Bakkal, “Dünyadaki bilimsel buluşlar sayesinde firmaların nasıl markalaştığını, Arge ve inovasyon faaliyetlerinin sürekli yeniliğe dayandığını, teknoloji üretmeyen ülkelerin üreten ülkelerin ayakları altında ezildiğini” belirtti. 

Tarihte Çin, İslam ve Batı medeniyeti olmak üzere üç büyük medeniyetin olduğunu belirten BAKKAL,

“İlk icatların Çin medeniyetinde ortaya çıktığını, İslam medeniyetinde birçok bilim insanının yetiştiğini, tarihte Bağdat’ın ve Türkistan coğrafyasının önemli bilim merkezleri haline geldiğini “belirtti.
Bakkal “Batı medeniyetinin gelişme sürecinin ilk olarak İslam medeniyetindeki bilimsel eserlerin çevirisiyle başladığını, bu çeviriler üzerinden bugünkü bilim ve teknolojinin temellerinin atıldığını” anlatarak konuşmalarını tamamladı.

Konferansın sonunda Ramazan BAKKAL öğrencilere, bilimin gelişmesi için sabrın, merakın ve başarı inancının son derece önemli olduğunu ve bunlardan asla taviz vermemeleri gerektiğini söyledi.
İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Berk EREN, Ramazan BAKKAL’a teşekkürlerini iletti ve çiçek takdim etti.

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı