Pazar'da Çaykur-Belediye ortak tatbikat

Kirazlık Çay Fabrikası'nda İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimleri, İşyerlerinde meydana gelebilecek acil durumlarda doğru, etkin bir acil müdahaleyi sağlayacak ekiplerin ve hareket tarzının planlanması ile can ve malı koruyacak önlemleri

YÖREDEN HABER 13.08.2014 21:07:06 315 1
Pazar
6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nu ile ilgili bilgilendirme yapan A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı İsmet Güler, iş yerlerinde iş sağlığı ve güvenliği için sağlanması gereken koşulları anlattı.



İşletme sahiplerinin işçilerin çalışma koşullarına yönelik her türlü önlemi alması gerektiğini ifade eden Güler, “Araç ve gereçler noksansız bir şekilde bulundurulmalı, iş yerinde alınan iş sağlığı ve güvenliği önlemlerinin uyulup uyulmadığı kontrol edilmeli, işçiler karşı karşıya bulundukları mesleki riskler, alınması gereken tedbirler, yasal hak ve sorumlulukları konusunda bilgilendirilmeli” dedi.



Ayrıca işçilerin işletmelerde mevcut olan güvenlik ve sağlık kurallarına uyması gerektiğini söyledi. İşçilerin tehlike yaratabilecek davranışlardan uzak durması gerektiğini ifade eden Güler, “İşçiler çalışırken gerekli dikkati özenle göstermeli.

Makine ve ekipmanlar kullanım kılavuzuna göre çalıştırılmalı ve kapatılmalıdır. İşçiler, ikazlara uymalı, kişisel koruyucu donanımları mutlak kullanmalı, işletme tarafından konulan güvenlik ve sağlık kurallarına uymalıdır” diye konuştu.



İşyeri Hekimi Dr. İbrahim Rakıcı ise, çalışanlara meslek hastalıkları, ilk yardım eğitimleri, işe giriş ve periyodik muayenelerin önemi ve yasal zorunlulukları hakkında bilgiler verdi.



Eğitimlerin ardından,
İş güvenliğinin sağlanması, acil durumlarda alınacak tedbirlerin gözden geçirilmesi, acil durumlarda alınacak tedbirlerin gözden geçirilmesi, herhangi bir şekilde çıkabilecek bir yangının, can ve mal kaybını en aza indirecek şekilde söndürülmesi ve bu esnada alınacak tedbirler ile organizasyon, eğitim ve denetimi sağlamak amacıyla Pazar Belediyesi’nin katkılarıyla bir yangın tatbikatı gerçekleştirildi.



Kirazlık Çay Fabrikası Müdürü Bülent Buçan ve İş Güvenliği Uzmanı İsmet Güler’ in sorumluluğunda Pazar Belediyesi İtfaiye Ekibinden; Kadir Aşkın Erol ve Engin Çakır, 112 Ambulans ve Fabrika ile sözleşmeli yetkilendirilmiş yangın firmasının katıldığı tatbikatta tutuşturulan lastik ve tahtaların, en kısa sürede söndürme işlemi anlatıldı. Bunun yanında yaralanan kişilere ilk yardım, kurtarma ve en yakın sağlık kuruluşuna ulaştırılması gibi acil eylem konularında Fabrika personeline uygulamalı bilgiler verildi.
 

Anahtar Kelimeler:
ALİ
13.08.2014 22:08:43
ismet beye teşekkürler.yakişiyor

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI