Pazar’da Çay Fabrikaları taşınmalıdır.

Rize’nin Pazar İlçesinde Çaykur’a ait 3 adet Çay Fabrikası bulunmaktadır.Bunlardan Melyat Çay Fabrikası İlçe dışında olduğundan çevreye ve vatandaşlara fazla sorun çıkarmıyor.Kirazlık ve Pazar Çay Fabrikaları ise hızla yükselen

YÖREDEN HABER 13.09.2014 08:35:07 290 0
Pazar’da Çay Fabrikaları taşınmalıdır.
PAZAR-Kaçkar53.com
Çay-kur Genel Müdürlüğünce daha önce Pazar ve Kirazlık Çay Fabrikalarında restorasyon çalışmaları yapıldı.Çevreye bacalardan çıkarak zarar veren atıklar kontrol altına alınmıştı.Buna rağmen 13.09.2014 Cumartesi günü saat 05.30 da sahil bandında yürüyenlerin de dikkatini çeken Pazar Çay Fabrikasına ait bacadan çıkan dumanların çevreye tekrar zarar verdiği görülmektedir.
 
Pazar ve Kirazlık Çay Fabrika güzergahı imar planlarıyla çok katlı yapılar ile çevrildi.Bu yönüyle bakıldığında artık bu Fabrikaların mutlaka başka bir yere taşınması gündeme gelmelidir.
 
Bu konuda daha önce yapılan bir çok çalışma mevcuttur.Bir yandan konut alanı olsun diyenler,diğer yandan park ve bahçe mesire yerleri olsun bekleyenler var.
 
Pazar için çok önemli gördüğümüz Fakülte ve Yüksek Okul’un daha da gelişip büyümesi için bu alanının Fakülteye devir edilmesi daha önce gündeme gelmişti.(KAÇKAR53)
 
Umarız Çay-kur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu da bu konuya el atarak artık “BENİ TAŞIYIN” diyen fabrikaların taşınma çalışmalarına başlanmasını gündemine alır.
 
Pazar ve Kirazlık Çay Fabrikalarının toplam kapasitesi 350 ton’dur.Yeni yapılacak olan Fabrika ise 400 ton olarak düşünüldüğü göz önüne alındığında bu konuda üreticiler de rahatlayacaktır.
 
    

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı