Pazar’da Çanakkale Şehitlerine anma programı

Pazar Kaymakamlığı tarafından Çanakkale Zaferi'nin 101’inci yıl dönümünü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla ilçede çeşitli etkinlikler düzenlendi.

YÖREDEN HABER 18.03.2016 12:44:58 366 0
Pazar’da Çanakkale Şehitlerine anma programı
Fotoğraflar; Ali Akyıldız
İlçe Meydan Parkı’ndaki Atatürk Anıtı'na Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan, İlçe Garnizon Komutanı Hava Yüzbaşı Mustafa Çelik ve Belediye Başkanı Ahmet Basa ile siyasi parti temsilcilerinin çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı eşliğinde Türk Bayrağı göndere çekildi.

Törene Cumhuriyet Başsavcısı Behçet İşlek, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Gökhan Erer, Emniyet Müdürü Güngör Kaptan, Pazar Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Seyis, İlçe Müftüsü Mustafa Düzgüney, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nimet Büyük, kamu kurum kuruluşlarının amirleri, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri, öğrenciler, vatandaşlar ile şehit ve gazi aileleri katıldı.

Daha sonra Pazar Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Salonunda devam eden programda, günün anlamını belirten konuşmanın ardından Çanakkale Savaşı hatıralarının slayt gösterisi sunuldu.

Türküler eşliğinde Çanakkale konulu hikayeler ve gölge oyunu sergilendi. Şiirlerin okunması ve zeybek gösterisinden sonra resim, şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 101’inci yıl dönümünü idrak etmenin onurunu ve gururunu yaşadığını vurguladı.

Kaymakam Aslan, ödül töreni ardından yaptığı konuşmada;

“Bir toprak parçası, uğruna kendini feda edecek insanların varlığı halinde ‘vatan’ sıfatını kazanabileceğini veciz şekilde ifade ediyor şair.
Bu manada millet olarak özümüzü ve kültürümüzü özgürce yaşayabilmek adına verilen mücadele, üzerine bastığımız bu toprakları bizler için vatan kılmıştır. Bir kutsilik atfederek şerefimiz, namusumuz olarak tanımlamışız. Şerefimizin, namusumuzun çiğnenmemesi, bunların simgesi olan bayrağımızın özgürce dalgalanabilmesi adına gözünü kırpmadan canlarını veren aziz şehitlerimize minnet borcumuz hiçbir şekilde ödenemez. Bizi millet yapan her türlü değerin savunulması ve korunması adına yaşamlarını veren aziz şehitlerimizin hatıralarını yaşatmak ve geride bıraktıklarına sahip çıkmak bütün milletimizin borcudur.

Vatan toprakları üzerinde birlik beraberlik ve huzur içinde, bayrağımızın gölgesinde hürriyet zevkiyle yaşamamızın kutsal mimarları olan bütün şehitlerimizi 18 Mart şehitler günü vesilesiyle bir kez daha rahmetle anarken, manevi huzurlarında şükranla eğiliyorum.”















 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI