Pazar'da Camiler doldu taştı.

Bir ay tutulan oruçtan sonra gelen bayram, tüm ülkede olduğu gibi Rize’nin, Pazar merkez, mahalle ve köylerinde de, havanın yağmurlu olmasına rağmen sabahın erken saatlerinde camilere akın eden vatandaşlar ile doldu taştı.

YÖREDEN HABER 28.07.2014 08:45:39 20 0
Pazar
Pazar ilçesi Cumhuriyet Mahallesi “ŞEHİTLER CAMİ’ NE sabahın erken saatlerinde şehir merkezinden ve mahallelerden gelen vatandaşlarla hınca hınç doldu. Cami İmam Hatibi Yusuf Kambur’un vaazlarını dinleyen vatandaşlar namazdan sonra ise bayramlaşma yaptılar.

GELENEKSEL SABAH KAHVALTISI YAĞMUR’A RAĞMEN YAPILDI.

Her bayram sabahı Cumhuriyet Mahallesinde geleneksel olarak düzenlenen sabah kahvaltısı yoğun yağmur’a rağmen yapıldı.
Namazdan sonra bir araya gelen genci ile yaşlısı sabah kahvaltısı yaptılar. Organizasyonu yapan Mücahid Uzun” Her bayram namazından sonra geleneksel olarak düzenlemiş olduğumuz kahvaltı bu yıl şiddetli yağmura rağmen aksamadan devam etti. Dededen toruna intikal eden bu gelenek ömrümüz vefa ettiği sürece devam edecektir” dedi. Kahvaltıya katılanlar ise ” Gençler olarak bir araya gelerek, en azından bir gün dahi olsa birlik ve beraberliğimizi sürdürüyoruz. Yağmur olmasına rağmen, bayram öncesi yapılan hazırlıklarımız vardı. Aksatmadan devam edildi. Çok memnun olduk” dediler.  












Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI