Pazar’da Anma Programı Koronavirüs tedbirleriyle gerçekleşti.

Pazar’da Anma Programı Koronavirüs tedbirleriyle gerçekleşti.

YÖREDEN HABER 18.03.2020 10:45:34 163 0
Pazar’da Anma Programı Koronavirüs tedbirleriyle gerçekleşti.

Ali Akyıldız-Cevahir Topaloğlu

PAZAR- Tüm Dünya ve Ülkemizde Koronavirüs tedbirlerinin uygulanması dolaysıyla Pazar Demokrasi Meydanındaki Anma Programı az sayıdaki kişinin katılımı ile yağmur altında gerçekleşti.

Rize-Pazar’da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 105'ncü yıldönümü nedeniyle Anma Program düzenlendi.

Pazar Demokrasi Meydanında, Saat 10.00’da Atatürk Anıtına Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığına ait Çelenk koyma ile başlayan Program, Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşının okunmasıyla birlikte Türk Bayrağının göndere çekilmesi ile devam etti.

Ülkemizde Koronavirüs (Covid-19) yayılımını engellemek için alınan tedbirler dikkate alınarak Pazar Demokrasi Meydanında düzenlenen çelenk sunumuna Pazar Kaymakamı Ayhan Terzi, Hava Radar Kıta Komutanı, Üsteğmen Coşkun Yaşar Kurteş, Pazar Belediye Başkanı Yardımcısı Dursun Güneş, Cumhuriyet Savcısı Sami Kılıç, katıldı.

ÇANAKKALE ZAFERİNİN ANLAMI VE ÖNEMİ NEDİR?

Kahraman Türk ordusunun Çanakkale Cephesi'nde verdiği mücadele yalnızca Türk tarihinin değil bütün dünya tarihinin akışını etkileyecek derecedeydi. Bu cephede alınan galibiyet dünya ülkelerinin güç dengelerini değiştirmiş ve yüce Türk milletinin belirleyici ve yönlendirici gücünü bir kere daha gözler önüne sermiştir.

Çanakkale Cephesi'nin Anadolu halkına verdiği azim, umut ve kararlılık Kurtuluş Savaşı'nın meşalesini de ateşlemiştir. Çanakkale, Türk ulusunun bağımsızlık ve hürriyet söz konusu olduğunda ne denli kararlı ve kahraman olduğunu sonsuza dek anımsatacak bir 'anıtcephe' dir. Çünkü Türk ordusu üstün muharebe taktiklerini, silah gücü bakımından çok üstün bir güce karşı ustalıkla kullanmıştır. Bununla beraber dünya harp tarihi, Çanakkale'de Türk askerinin insancıllığını savaş alanlarında bile yitirmediğine, düşmanına dahi merhamet gösterebildiğine şahit olmuştur.

Her siperde ayrı bir destan başlatan askerlerimiz, düşmana karşı verdiği mukaddes mücadeleyi zaferle sonuçlandırdığında, dünya tarihinin zirve sayfalarına da 'Çanakkale Geçilemez!' ilkesini bir daha silinmemek üzere yazdırmıştır.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI