Pazar’da 10 Mart Kurtuluş Törenleri yapıldı

Pazar’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 98.Yıldönümü Kutlamaları Pazar Meydan Parkında yapıldı.

YÖREDEN HABER 10.03.2016 12:42:00 200 0
Pazar’da 10 Mart Kurtuluş Törenleri yapıldı
Fotoğraflar;Ali Akyıldız
Törene Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan’ın Bursa Rize Günlerine katılması nedeniyle yerine vekalet eden Hemşin Kaymakamı Hamza Türkmen, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ömer Kodaman, Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa’nın Bursa’da Rize Günlerine katılması nedeniyle Vekili Şaban Cevher, Cumhuriyet Başsavcısı yerine Savcı Serhat Akın, Jandarma Üsteğmen Gökhan Erer, İlçe Emniyet Müdürü Güngör Kaptan, Daire amirleri STK temsilcileri, Siyasi Parti temsilcileri, Öğretmenler, Öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.




Tören Atatürk Anıtına Protokol sırasıyla Çelenk koyma ile başladı. Ardından bir dakikalık saygı duruşundan sonra İstiklal Marşı okundu.

Sunuculuğunu Öğretmenlerden Hüseyin Kırmaz ve Remziye Küçük ’ün yaptığı törende Günün anlam ve önemini belirten konuşmaları Belediye Başkan Yardımcısı Enver Ergenç ve Pazar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknoloji Öğretmeni Sadullah Erkılıç yaptı. Kurtuluş konulu öğretmen şiiri Öğretmen Mahmut Demir’in okumasının ardından Dereceye giren şiir ve kompozisyonlar öğrenciler tarafından okundu.

Törende Kurtuluş yıldönümü münasebetiyle gönderilen mesajların okunmasının ardından, Resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödüller verildi. Temsili kurtuluş Pazar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Halk Eğitim Merkez’i tarafından düzenlenen gösterilerden sonra sona erdi.




    













Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI